bas nijhuis

Bas Nijhuis reageert op penalty en is kraakhelder met uitspraak

Nederland leed gisteren een teleurstellende nederlaag tegen Engeland tijdens het Europees Kampioenschap voetbal 2024. De wedstrijd eindigde in mineur voor het Oranje. Een omstreden penaltybeslissing zorgde ervoor dat de Engelsen aan het langste eind trokken.

Omstreden moment

Het cruciale moment vond plaats toen Denzel Dumfries en Harry Kane een duel aangingen. De scheidsrechter besloot in het voordeel van Engeland, wat leidde tot veel discussie en ongenoegen bij de Nederlandse fans. Inmiddels beginnen andere scheidsrechters zich ermee te bemoeien (in het voordeel van Nederland).

Het is op z’n minst pijnlijk te noemen dat de fouten van scheidsrechters altijd achteraf worden geconstateerd. Over het hele internet stromen de reacties binnen van voetbalfans van over de hele wereld die vinden dat het Nederlands elftal bestolen is op het Europees Kampioenschap voetbal.

Bas Nijhuis reageert

Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf zijn visie op de controversiële penalty. Hij beschreef het incident als een late tackle, waarbij Dumfries de bal probeerde te spelen voordat er contact was met Kane. Nijhuis benadrukte: “Een late tackle wordt pas echt belangrijk als het onbesuisd of buitensporig is, en dat vond ik hier niet.”

De VAR bemoeide zich met de beslissing, wat leidde tot extra controverse. Nijhuis zei hierover: “Ik vond het echt een belachelijke ingreep. De VAR moet zich er absoluut niet mee bemoeien.” Veel supporters en analisten waren het niet eens met de strafschop en vonden dat de VAR zich niet met dergelijke kleine incidenten moet bemoeien.

De teleurstelling in Nederland is groot, aangezien deze beslissing een directe invloed had op de uitkomst van de wedstrijd. Vond jij het een terechte penalty? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.

Scroll naar boven