Vechtende Nederlandse en Engelse supporters slopen Duits Café

Enkele uren voor de teleurstellende wedstrijd tussen Nederland en Engeland op het EK voetbal, raakten aanhangers van beide teams slaags met elkaar in Dortmund. Volgens de autoriteiten zijn er gewonden gevallen, hoewel er geen specifieke aantallen worden genoemd.

Vechtende supporters

op X circuleren er video’s van de confrontatie. Er is op te zien hoe van alles door de lucht vlieg: banken, stoelen maar vooral heel veel bier. De Engelse supporters op het terras moesten naar binnen vluchten. Volgens bronnen ontstond de vechtpartij door een vlag.

De autoriteiten hebben ingegrepen, maar konden niet bevestigen dat er aanhoudingen zijn verricht. Een lokale journalist vermeldt op X dat er tien arrestaties zijn uitgevoerd. De Oranjemars naar het stadion verliep volgens de politie grotendeels rustig.

Grote problemen

Vlak voor dit incident gingen er nog massaal video’s rond van een gemoedelijk samenzijn tussen Nederlandse en Engelse fans, maar iets verderop liep het toch uit de hand. Gebruikers op X zijn verbaasd over de plotselinge verandering in sfeer. “Ik zag ze net nog ‘Hey Jude’ zingen,” schrijft iemand.

“Het lijkt erop dat een paar hardcore supporters alleen zijn gekomen om problemen te veroorzaken en de sfeer te verpesten. Ik zag echte fans ‘Hey Jude’ spelen voor de Britten. Dat is hoe het zou moeten zijn,” aldus een andere gebruiker.

Scroll naar boven