Ziplinen in Kroatië loopt uit op drama: Yvonne blijft op 200 meter hoogte hangen

Yvonne Tuin uit Enschede was door het dolle heen toen ze besloot om haar bucketlist af te vinken met een spannende zipline-ervaring in Kroatië. De 67-jarige vrouw kon haar geluk niet op terwijl ze deze week over een ravijn gleed, genietend van het adembenemende uitzicht. Echter, het avontuur nam een gruwelijke wending toen ze op 200 meter hoogte, onder een genadeloze 38 graden zon, vast kwam te hangen.

“Ik had al snel door dat er iets niet klopte, want ik ging erg traag”, vertelt Yvonne aan Hart van Nederland. “Ik hield constant de rem ingedrukt, en toen ik het eindpunt naderde, leek ik er maar niet te geraken.”

Vervolgens hing Yvonne anderhalf uur lang hulpeloos aan een staalkabel boven het ravijn. Reddingspogingen leken aanvankelijk zeer ingewikkeld omdat de twee gidsen die bij haar waren, Yvonne niet konden helpen. Uiteindelijk kwam de Kroatische bergreddingsdienst te hulp, bijgestaan door politie, brandweer en zelfs het leger.

Gelukkig ondervond Yvonne geen fysieke verwondingen en bleek ze geen last van hoogtevrees te hebben. “Ik ben echt blij dat ik geen hoogtevrees heb”, zegt ze opgelucht.

Gevraagd of ze ooit nog een keer zou ziplinen, aarzelt Yvonne geen moment. “Absoluut, meteen!”, zegt ze vastberaden. Ondanks de bezorgdheid van anderen, is Yvonne vastbesloten om het opnieuw te doen. “Veel mensen zeggen dat ik niet goed wijs ben, maar ik zou het zo weer doen. Ik weet nu ook wat ik fout heb gedaan; ik hing te veel aan die rem.”

Het avontuur mocht dan wel een onverwachte wending hebben genomen, het lijkt erop dat Yvonne haar moed niet verloren heeft en klaar is voor een nieuwe zipline-uitdaging, waarbij ze vastberaden haar angsten wil overwinnen.

Scroll naar boven