person holding phone

Let op: Op deze 53 telefoons werkt WhatsApp vanaf morgen niet meer

Er is geen twijfel over mogelijk dat WhatsApp een van de meest bekende apps ter wereld is,en hoogstwaarschijnlijk gebruik jij deze app vrijwel dagelijks. Whatsapp heeft zich stevig genesteld als een onmisbaar communicatiemiddel voor talloze mensen wereldwijd. Echter, zoals bij elke technologische vooruitgang het geval is, brengt het helaas ook beperkingen met zich mee waardoor WhatsApp binnenkort niet langer voor iedereen toegankelijk zal zijn.

Niet meer beschikbaar op oudere apparaten

Het droevige nieuws is dat oudere apparaten, die niet langer worden ondersteund door bepaalde software, WhatsApp niet meer kunnen gebruiken zodra de app wordt bijgewerkt. Dit is een teleurstelling voor degenen die gewend zijn geraakt aan de eenvoudige en effectieve communicatie die WhatsApp biedt. Maar zoals zo vaak bij technologische ontwikkelingen, vereist vooruitgang soms opoffering.

WhatsApp op iOS 10 en iOS 11

WhatsApp zal specifiek stoppen met het ondersteunen van iOS 10 en iOS 11, laat Gadgetgekkies.nl weten. Als je een iPhone hebt met een van deze oudere softwareversies, kun je binnenkort niet langer gebruik maken van de nieuwste WhatsApp-functies. Hetzelfde geldt voor Android-apparaten met een softwareversie van 4.1 of lager. Er is een aanzienlijke lijst van telefoons die WhatsApp niet meer kunnen gebruiken zodra er een update wordt uitgevoerd.

De getroffen telefoons

Indien je een van de volgende telefoons bezit, moet je je voorbereiden op het einde van WhatsApp op jouw apparaat:

– Apple iPhone 5 en 5c
– Archos 53 Platinum
– Grand S Flex ZTE en X Quad V987 ZTE
– HTC Desire 500
– Huawei: Ascend D, Ascend D1, Ascend D2, Ascend G740, Ascend Mate en Ascend P1
– Lenovo A820
– LG: Enact, Lucid 2, Optimus 4X HD, Optimus F3, Optimus F3Q, Optimus F5, Optimus F6, Optimus F7, Optimus L2 II, Optimus L3 II, Optimus L3 II Dual, Optimus L4 II, Optimus L4 II Dual, Optimus L5, Optimus L5 Dual, Optimus L5 II, Optimus L7, Optimus L7 II, Optimus L7 II Dual en Optimus Nitro HD
– Memo ZTE V956
– Quad XL
– Samsung: Galaxy Ace 2, Galaxy Core, Galaxy S2, Galaxy S3 mini, Galaxy Trend II, Galaxy Trend Lite en Galaxy Xcover 2
– Sony Xperia Arc S, Xperia miro en Xperia Neo L
– Wiko Cink Five en Darknight ZT

Het is tijd om afscheid te nemen van WhatsApp op deze apparaten. Niet getreurd, er zijn gelukkig genoeg andere apps waarmee je kun communiceren online. Houd altijd technologische ontwikkelingen in de gaten en overweeg een upgrade van je apparaat om mee te blijven gaan met de tijd!

Scroll naar boven