Peter Gillis heeft giga probleem en is ten einde raad

Ai, dit is wel héél erg vervelend voor Peter Gillis: de horecavergunning van zijn vakantiepark in Arnhem is ingetrokken. Zowel het café-restaurant als de snackbar moet per direct sluiten. Dat is natuurlijk een groot drama voor de bezoekers van het Oostappen Vakantiepark die er momenteel hun zomervakantie doorbrengen.

Het besluit om de horecavergunning in te trekken is het gevolg van een Bibob-onderzoek. Zo’n soort onderzoek gaat over integriteit, gedrag en geldstromen. Wat de uitkomst van het onderzoek is, wordt niet bekend gemaakt. Dat is vertrouwelijk.

Integriteit en fraude

Nu kunnen we met z’n allen wel raden dat Petertje Gillis op zowel integriteit als gedrag natuurlijk totaal dramatisch scoort. Dat beaamt de Arnhemse burgemeester, Ahmed Marcouch, ook. Wat betreft het thema geldstromen zegt Marcouch dat er bepaalde ‘signalen’ zijn. Die zouden onder meer over belastingfraude gaan.

‘Geen foute ondernemers’

Burgemeester Marcouch reageert op het besluit bij Omroep Gelderland. “Het is spijtig dat je zo’n maatregel moet nemen”, zegt hij. “Maar daarmee hoop je wel fout geld en foute invloeden te weren. Het is dus goed dat we deze norm kunnen stellen en daarmee weer ruimte creëren voor goede ondernemers.” Ook zegt Marcouch: “Je wilt als overheid geen foute ondernemers faciliteren.”

Peter Gillis

Niets te eten

Hoe de vakantiegangers van Gillis nu aan hun natje en droogje moeten komen? Tja, daarvoor is geen oplossing. De gasten van Oostappen Vakantiepark zullen buiten de poorten op zoek moeten naar iets te eten. Een maaltijd laten bezorgen via een van de welbekende bezorgapps kan natuurlijk ook.

Nog geen reactie

Volgens Marcouch hebben Gillis en zijn advocaat nog niet gereageerd. Zij hebben de mededeling per brief ontvangen. De Arnhemse burgervader zegt dat team Gillis in een eerdere fase van het onderzoek op bepaalde bevindingen kon reageren, maar dat heeft niet geleid tot een andere conclusie van het onderzoek. Daarom is nu dus de horecavergunning ingetrokken.

Scroll naar boven