Video: Oma laat precies zien hoe je een hoeslaken moet opvouwen

Velen van ons weten hoe frustrerend het kan zijn om onze lakens op te vouwen nadat ze uit de wasmachine komen, vooral hoeslakens. Hun vreemde vorm is lastig te hanteren – het is zeker een uitdaging om ze plat, recht en vierkant te krijgen voordat ze in een garderobe worden gelegd voor later gebruik.

Het wassen van de lakens is geen veeleisende taak, maar als je ze uit de droger trekt, sta je daar met een gigantische, verfrommelde bal van stof die je uiteindelijk gewoon opvult in elke beschikbare ruimte.

Iedereen met wie ik hierover gesproken heb gaat door hetzelfde probleem heen – maar misschien is er eindelijk een oplossing!

Oma Terri Metz kan zich verhouden tot het gedoe met het vouwen van lakens. En daarom besloot ze een video-tutorial op te nemen waarin ze haar slimme vouwmethode laat zien. Bijna een miljoen kijkers zijn, sinds de hilarische clip uitkwam, gecharmeerd van het charisma van deze dame.

De video lijkt op het eerste gezicht vrij standaard. Terri staat voor de camera en vertelt hoezeer ze een hekel heeft aan vouwvellen. Een gevoel waar de meesten van ons zich in kunnen vinden.

Daarna begint deze vrolijke vrouw echter haar onfeilbare methode te tonen. Ze legt het hoeslaken op de grond en zet op elke hoek een voet.

Een leuke manier om lakens te vouwen

Als het tijd is voor de volgende stap, gaat Terri zitten en legt haar armen in de overige hoeken van het hoeslaken en ligt dan op haar rug met alle ledematen uitgestrekt, waardoor een menselijke X ontstaat, zodat het laken een vierkante vorm heeft.

Ik zal echter niet te veel van de rest van deze meesterlijke techniek onthullen. Je zou het zelf moeten zien in de video hieronder. Maar de persoon achter de camera kon zijn lach niet inhouden – en ik geef toe dat ik dat ook niet kon.

Toen de video uitkwam, ging het meteen viraal – en mensen over de hele wereld hebben genoten van de amusante vouwmethode die misschien wel leuker is dan het praktisch is.

Ik denk echter dat de tutorial absoluut geniaal is – je ziet de perfecte combinatie van luiheid en slimheid die nodig is voor zo’n idee!

Scroll naar boven