Sara (18) is gestopt met het epileren van haar wenkbrauwen

Sarah Marie Clark, een 18-jarig Deens model en visagiste, trotseert de schoonheidsnormen door haar wenkbrauwen te laten groeien, een beslissing die haar naar eigen zeggen populairder dan ooit heeft gemaakt.

Van wekelijks epileren tot natuurlijke ‘unibrow’

Vroeger was Clark nauwgezet met het wekelijks epileren van haar wenkbrauwen. Echter, na een opmerking van haar moeder over de mogelijke ongezondheid van frequent epileren, besloot ze een nieuwe benadering te proberen, aldus The Daily Mail.

Clark’s beslissing om te stoppen met het epileren van haar wenkbrauwen werd met scepsis ontvangen door haar vrienden en dates. “Ik weet nog dat toen ik een paar van mijn vrienden vertelde dat ik het wilde doen, ze sceptisch waren omdat het er een beetje raar uitziet,” vertelde Clark aan The Sun. Desondanks zijn haar vrienden er inmiddels aan gewend.

Mannen houden van haar wenkbrauwen

Ondanks de aanvankelijke weerstand, werd Clark’s beslissing om haar wenkbrauwen te laten groeien een succes. Ze blijft modellenwerk ontvangen en ontvangt veel aandacht van mannen. “Eén man stuurde me een berichtje en zei dat hij alles zou doen om me te ontmoeten en met me uit te gaan vanwege mijn wenkbrauw,” vertelde ze aan The Sun. Hoewel Clark veel lof ontvangt voor haar unieke look, krijgt ze ook kritiek. Er zijn mensen die haar look afkeuren en negatieve opmerkingen maken, maar volgens Clark zijn zij degenen die het mis hebben. “Ik krijg er kansen en banen door”, zei ze tegen The Sun.

Doe het voor jezelf

Clark is zeer tevreden met haar unibrow en moedigt anderen aan om hetzelfde te proberen. Ze adviseert echter dat mensen dit niet moeten doen omdat het een trend is, maar voor zichzelf. Sarah Marie Clark bewijst met haar unibrow dat het omarmen van je eigen unieke schoonheid meer kan bieden dan alleen een verandering in uiterlijk; het kan ook leiden tot zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Scroll naar boven