Bloemist legt bloemen op graven in plaats van ze weg te gooien

Ze zeggen dat je in tijden van nood je vrienden leert kennen. In moeilijke tijden zien we ook mensen die hun hart op de juiste plaats hebben, zoals de Fransman Romain Banliat, een jonge bloemist uit de stad Plerguer.

“Solidariteit boven alles: Bloemist gebruikt onverkochte bloemen om begraafplaats op te fleuren”**

Er zijn gelukkig altijd mensen die zich zeer solidair opstellen. Deze jonge bloemenkweker had een aantal dingen kunnen doen en bijvoorbeeld zijn onverkochte spullen kunnen weggooien. Hij besloot echter de bloemen op de plaatselijke begraafplaats te leggen.

In een bericht op Facebook zei hij dat iedereen in deze tijd verenigd moet zijn en dat we hier samen doorheen kunnen komen.

“Ik denk dat we ons in tijden als deze echt moeten verenigen. Zelfs als we moeite hebben om uit deze crisis te komen, zullen we sterker en meer verenigd zijn… Wees geduldig. Zorg tenminste voor jezelf!”

Dit is het volledige bericht van Romain:

Geen interesse, want voor mij is alles gesloten.

Dus ik dacht wat ik kan doen met deze bloemen die helaas naar de vuilnisbak moeten en wetende dat we nu in lockdown zitten.

Dus heb ik besloten om al deze bloemen naar jullie overledenen te brengen, wetende dat je daar nu niet heen kunt gaan. Dus heb ik de graven van het kerkhof laten bloeien (met dank aan Annie).

Ik denk dat je op zulke momenten echt solidair moet zijn.

Ook al zullen we allemaal moeite hebben om uit deze crisis te komen, we zullen sterker zijn en meer één….. laten we geduldig zijn.

Zorg in ieder geval allemaal voor jezelf!!!!

Romain.

Een heel mooi gebaar! Deze jongeman heeft volkomen gelijk, in deze onzekere tijden is het belangrijk om aan anderen te denken en voor elkaar te zorgen.

Scroll naar boven