people riding amusement park ride

Meerdere mensen vallen van 60 meter hoogte uit attractie

Op een zaterdag in het Zuid-Franse vakantieoord Cap D’Agde gebeurde er iets verschrikkelijks in pretpark Luna Park. Een 17-jarige jongen kwam om het leven en een 19-jarige vrouw raakte gewond bij een ongeluk in de Adrenaline-attractie.

Volgens de Franse autoriteiten vielen de twee slachtoffers uit de attractie, waarbij ze een vrije val maakten van ongeveer 60 meter hoogte. Tijdens hun val raakten ze “meerdere objecten”, wat leidde tot het overlijden van de jongen en de verwonding van de vrouw. Ze werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis in Montpellier gebracht, waar ze in kritieke toestand verkeert.

De lokale officier van justitie heeft gezegd dat er een onderzoek gaande is naar het incident. Vier mensen, waaronder de manager van het pretpark, worden ondervraagd om te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Opvallend was dat er zaterdagavond een sterke wind was in het gebied, volgens de burgemeester van Cap D’Agde. Het is niet duidelijk of deze weersomstandigheden een rol hebben gespeeld bij het ongeluk, en dat zal verder worden onderzocht.

Als gevolg van dit tragische voorval bleef Luna Park op zondagochtend gesloten. Het parkmanagement werkt samen met de autoriteiten om de situatie te begrijpen en te zorgen voor de veiligheid van bezoekers in de toekomst.

De gemeenschap van Cap D’Agde en daarbuiten is bedroefd door het verlies van een jong leven en bidt voor het herstel van de gewonde vrouw. Er wordt gehoopt dat er gerechtigheid komt en dat er lessen worden geleerd uit deze tragedie, zodat veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft in pretparken en andere amusementsgelegenheden.

Scroll naar boven