Kamer baalt van vertrek Kaag: ‘Wat zijn we als land diep gezonken’

Sigrid Kaag verlaat de politiek na de komende verkiezingen, zo kondigde de D66-leider woensdagavond aan. Haar beslissing heeft geleid tot een golf van dankbaarheid van partijgenoten en collega’s met wie ze heeft samengewerkt. Helaas is haar vertrek ook het gevolg van bedreigingen die haar hebben bereikt, wat door oppositiepartijen met afschuw wordt ontvangen.

Een van degenen die zijn waardering heeft uitgesproken, is Rob Jetten, partijgenoot en collega in het kabinet. Jetten bedankte Kaag voor de jarenlange samenwerking en prees haar toewijding aan het land.

Op Twitter schreef hij: “Er zijn maar weinig mensen die zoveel geven voor hun land. Diep, diep respect.” Als eerbetoon deelde Jetten ook enkele foto’s van hen samen, waaronder de iconische beelden van Kaag die op tafel danst na de verkiezingswinst in 2021.

Het nieuws van Kaag’s vertrek heeft velen verrast en heeft geleid tot reflectie op haar politieke carrière. Als prominent lid van D66 heeft ze zich ingezet voor belangrijke kwesties en heeft ze een aanzienlijke invloed gehad op het beleid van de partij.

Bedreigingen

Helaas heeft de politieke arena ook een duistere zijde. De bedreigingen die Kaag heeft ontvangen, hebben haar gedwongen om deze moeilijke beslissing te nemen. Dit werpt een schaduw over de democratie en benadrukt de noodzaak om politici te beschermen tegen intimidatie en geweld. Oppositiepartijen hebben hun afkeuring uitgesproken over de bedreigingen en benadrukken het belang van een veilige politieke omgeving.

Sigrid Kaag laat zeker indruk achter in de Nederlandse politiek

Scroll naar boven