silhouette of trees during sunset

Bosbrand La Palma loopt helemaal uit de hand: al 4.000 mensen geëvacueerd

Een verontrustende bosbrand op het Spaanse eiland La Palma heeft geleid tot de evacuatie van minstens vierduizend mensen. De brand, die nog steeds niet onder controle is, dreigt zich verder uit te breiden. Daarnaast is er ook een brand uitgebroken op het nabijgelegen eiland Tenerife.

De brand op La Palma, een van de kleinere Canarische Eilanden, werd voor het eerst gemeld op zaterdagochtend. Binnen korte tijd moesten enkele honderden mensen hun huizen verlaten. Volgens de regering van de eilandengroep is het aantal geëvacueerden inmiddels gestegen naar 4.255.

De omvang van de brand beslaat inmiddels 4.500 hectare grond en heeft dertien huizen verwoest. Het vuur blijft echter ongehinderd om zich heen grijpen. De verspreiding wordt aangewakkerd door wind, droogte en aanhoudende hitte.

Ondanks de toenemende omvang van de brand weigeren veel mensen nog steeds te evacueren. “Er zijn inwoners die hun huis niet willen verlaten”, verklaarde president Fernando Clavijo van de Canarische Eilanden op zaterdag.

Naast La Palma heeft er ook een bosbrand gewoed op Tenerife, een van de grootste Canarische Eilanden. Deze brand is echter aanzienlijk kleiner en heeft tot nu toe een gebied van 50 hectare getroffen. Vijftig mensen zijn geëvacueerd als gevolg van de brand.

Scroll naar boven