Emma laat haar dochtertjes nu al helemaal alleen naar de speeltuin gaan: ''Ik vind ze oud genoeg''

Emma’s dochters mogen alleen naar de speeltuin: ”Ik vind ze oud genoeg”

Emma is moeder van drie kinderen. Ze heeft een zoontje van een jaar oud en twee dochters van drie en vier. De meiden mogen van haar alleen naar de speeltuin, omdat ze daar volgens hun moeder ‘oud, maar ook verantwoordelijk genoeg’ voor zijn. En dat zorgt voor een flinke discussie.

Rustig dorpje

Tegen de website Famme.nl vertelt Emma: ”Een paar jaar geleden zijn we naar een klein dorp verhuisd. Hier is de sociale controle groot en de meeste mensen kennen elkaar. We zijn al snel opgenomen in de gemeenschap met onze drie kinderen.”

Emma laat haar dochtertjes nu al helemaal alleen naar de speeltuin gaan: ''Ik vind ze oud genoeg''

Het gezin woont volgens Emma in een rustige straat. ”Als we in de tuin zitten, gaat de schuttingdeur vaak open om in de steeg met buurkinderen te spelen.” Emma’s dochters kunnen het goed vinden andere meiden van een jaar of vier, die in de straat wonen.

Steeds meer ruimte

Emma geeft haar dochters steeds meer verantwoordelijkheid. ”De eerste keer dat ze een blokje om gingen, was ik ontzettend panisch. Ik kon niet meegaan, want mijn 1-jarige zoon lag nog te slapen. Ze hadden het netjes aan me gevraagd.”

”Mijn dochters zijn ontzettend hecht. Ze zouden elkaar nooit ergens alleen achter laten, maar toch ging er veel door mijn hoofd. Stel dat ze toch een andere route nemen en richting het water gaan? Wat als er plotseling een kinderlokker verschijnt?”

Naar de speeltuin

Emma laat haar kinderen een paar rondjes fietsen en dat verloopt prima. Maar dan willen de meiden samen naar de speeltuin, die verderop in de straat ligt. ”Ik vond het prima dat ze samen gingen. Ik stimuleer buiten spelen.”

”Wel maakten we duidelijke afspraken. De oudste van vier zou haar zusje helpen met oversteken. Ook mochten ze elkaar niet alleen laten en de straat niet uit. Als ik in de voortuin zou lopen, zou ik ze voortduren moeten zien.”

Ook dit verliep goed. Emma vindt dat haar kinderen oud en verantwoordelijk genoeg zijn om nu alleen naar de speeltuin te gaan. ”Ik ben blij dat ze opgroeien in een buurt waar dit gewoon kan. Daarmee bouwen ze ook een stukje zelfstandigheid op.”

Vind jij het verantwoordelijk om kinderen van drie en vier jaar oud alleen naar de speeltuin te laten gaan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht, zodat nog veel meer mensen het kunnen lezen.

Scroll naar boven