woman in black tank top and black shorts sitting on white textile

Zwembadje in de tuin opzetten? Hier moet je goed op letten

Een verkoelende duik in je eigen achtertuin, op een stralende zomerdag. Het is een luxe die waar de meeste mensen vroeger niet eens over durfde te dromen. Maar tegenwoordig is dat niet meer het geval, dankzij de uitvinding van het opzetzwembad. Het opblaasbare zwembad is eenvoudig aan te schaffen en nog gemakkelijker om op te zetten, waardoor het genot van een eigen zwembad binnen handbereik van iedereen ligt. Maar er zijn een paar belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het opzetten en onderhouden van je eigen zomerparadijs. Hieronder lees je hoe je je tuin omtovert tot een prive-zwembad!

Het eerste punt van aandacht is waterbehoud. In een standaard opzetzwembad gaat al snel meer dan 10.000 liter water. Ter vergelijking: tien minuten douchen kost je maar 60 liter. Met deze cijfers in het achterhoofd is het zonde om je zwembad telkens opnieuw te vullen als het water vies wordt. Het loont dus de moeite om te investeren in methoden om het water van je zwembad zo schoon mogelijk te houden.

woman floating on body of water

Een simpele, maar belangrijke maatregel is het installeren van een zwembadpomp. Hoewel deze zeker helpt om het water in beweging te houden en te filteren, is het vaak niet genoeg om het zwembad volledig schoon te houden.

Extra Tips

Een van de meest effectieve tips is om een voetenbadje voor je zwembad te plaatsen. Voordat je in het zwembad stapt, kun je je voeten hierin wassen. Dit helpt om te voorkomen dat er vuil, zand en gras in je zwembad terechtkomt, wat zowel de waterkwaliteit als de levensduur van je zwembad ten goede komt.

Daarnaast is het van belang om de pH-waarde van het water wekelijks te controleren. Een correcte pH-waarde zorgt ervoor dat chloor en andere schoonmaakmiddelen effectief kunnen werken. De pH-waarde van het zwembadwater moet tussen 7.2 en 7.6 liggen voor optimaal resultaat. pH-testers zijn eenvoudig te verkrijgen en kosten slechts een paar eurocent per stuk.

Je eigen zomerparadijs is binnen handbereik. Met een beetje planning en onderhoud kun je genieten van een schoon en veilig opzetzwembad. Zo wordt je tuin deze zomer het beste vakantieoord!

Scroll naar boven