Hondje verdronken in bench met keien

Een vreselijk verdrietig bericht op deze zonovergoten vrijdag: in het Heegermeer in Friesland is vorige week vrijdag een dood hondje in een kattendraagmand aangetroffen. In de mand lagen twee keien, zodat de hond en het mandje zeker weten zouden zinken. Het arme beestje is dus bewust verdronken. 

De politie wil heel erg graag weten van wie de hond is en deelt het nieuws daarom op haar Instagrampagina. Ook wil de politie de dader of daders op het spoor komen. Het overleden hondje is wel gechipt, maar de chip is niet geregistreerd, waardoor de eigenaar niet achterhaald kan worden. In ieder geval is het duidelijk dat de chip uit Duitsland komt.

Teckel

Het hondje in kwestie is een blonde of bruine langharige teckel of dachshund, meldt de politie. Op Instagram vertellen ze meer over hoe het hondje is aangetroffen: “Op vrijdag 16 juni 2023 troffen wij een dode hond aan in een kattendraagbench in het Heegermeer. Deze hond is vermoedelijk bewust verdronken omdat er twee keien in deze bench lagen.Deze bench werd gevonden bij het eilandje Langehoekspolle (Fluessen) wat ter hoogte van het buurtschap Fiskersbuorren ligt.”

“Aanwijzingen duiden op een Duitse eigenaar aangezien, de hond een Duitse chip bleek te hebben. Deze was echter niet geregistreerd. Het gaat vermoedelijk om een langharige Teckel/ Dachshund, mogelijk blond of bruin van kleur. Wij zijn op zoek naar de eigenaar van deze hond.”

Er wordt met ongeloof op het bericht gereageerd en de volgers van het politieaccount voelen mee met het verdronken hondje.”Rust zacht lieve hond” en “Rust zacht hondje” wordt er geschreven.

Iets gezien?

Heb jij iets gezien in de buurt van het Heegermeer dat de politie kan helpen om deze daad van dierenmishandeling te bestraffen? Ken jij iemand met een teckel of dachshund die sinds vorige week vrijdag vermist is? Bel dan direct de politie.

Scroll naar boven