Ziggo komt met gigantische prijsverhoging: dit ga je nu betalen

Ziggo komt met gigantische prijsverhoging: dit ga je nu betalen

Slecht nieuws voor klanten van KPN en Ziggo. De twee tv- en internetproviders hebben bekendgemaakt dat de tarieven per 1 juli aanstaande de lucht in gaan. Met name een internetabonnement gaat veel meer kosten. Als reden wijzen de telecomgiganten op de inflatiecorrectie.

Inflatiecorrectie

Opmerkelijk is dat KPN en Ziggo als een van de weinige aanbieders de correctie nu pas gaan doorvoeren. In de meeste gevallen gebeurt dat namelijk op 1 januari.

Concurrent Odido verhoogde de prijzen van alle abonnementen aan het begin van het jaar met 5,7 procent. Dat gold echter alleen voor nieuwe klanten. Huishoudens die al voor de samenvoeging met T-Mobile klant waren bij Tele2, hoefden niet meer te gaan betalen.

KPN en Ziggo

KPN begon dit jaar nog een fijne manier. Nieuwe klanten die een glasvezelpakket besloten af te nemen, werden op geraffineerde wijze gelokt met een lagere prijs.

Bestaande klanten konden hetzelfde pakket afnemen, maar dan moesten zij wel hun contract verlengen. Dit was overigens alleen van kracht bij internetabonnementen.

Maar goed, per 1 juli is alle vreugde dus voorbij. KPN komt met een prijsverhoging van 3,8 procent. Klanten gaan dus maximaal 2,50 euro per maand meer betalen. De provider laat weten dat kostenloos je contract opzeggen er niet bij is. Je kan er dus niet vanaf.

Ziggo schroeft de tarieven op met 2,8 procent. Klanten met een internetpakket gaan een euro per maand meer betalen.

Heb jij een televisie- en internetpakket? Dan moet je straks 1,50 euro per maand extra aftikken. Alles-in-1 kost per 1 juli 2 euro per maand meer. Ook hier is het zo dat je niet van je contact af kan en de prijsverhoging moet accepteren.

Klanten die de mogelijkheid hebben om over te stappen, kunnen dat natuurlijk wel gewoon doen. Wij raden je aan om er een vergelijker bij te nemen. Die kun je op internet vinden.

 

 

 

Scroll naar boven