Vrouw laat negen(!) honden moederziel alleen achter in snikhete auto

Op 14 juli is een vrouw uit Las Vegas gearresteerd nadat ze maar liefst negen honden in meerdere, te hete auto’s had achtergelaten. Twee van de arme beestjes zijn overleden.

Het gaat om Katrina Brazil, 47 jaar oud, die na een verschijning voor de rechtbank op dinsdag zonder borgtocht werd vrijgelaten. Eerst werd ze beschuldigd van twee misdrijven wegens het doden van een dier maar die aanklachten zijn uiteindelijk ingetrokken.

Grotere aanklacht

Nu staat Brazil terecht voor negen overtredingen wegens het toebrengen van letsel aan een dier.

Volgens het Las Vegas Metropolitan Police Department reageerde een politieagent op 14 juli rond 15.00 uur op een melding van een vrouw op een parkeerplaats. Ze zou daar zijn gezien met twee dode pitbulls – één daarvan was een puppy. Er waren nog zeven andere honden en puppies die in grote nood verkeerden.

Helden

De dappere agenten hebben de honden water gegeven en ze naar een koele ruimte gebracht in afwachting van hulp van de Dierenbescherming. Op dat moment was het buiten maar liefst 43 graden Celsius!

“In de auto zag ik een lichtbruine dode pitbull en een kleinere, levenloze hond met een harige vacht op de achterbank”, aldus het politierapport. Een getuige vertelde de politie dat ze Brazil in paniek zag rondrennen terwijl ze probeerde de arme dieren af te koelen en zelfs een levenloze puppy in ijswater dompelde.

Een andere ooggetuige zei dat hij zag dat de auto waarin de honden waren achtergelaten gewoon nog aan stond. Hij vroeg Brazil of de airconditioning aan stond, maar gaf geen antwoord volgens de politie.

Tijdens een verhoor verklaarde Brazil dat de honden van haar waren en dat zij en haar vriend ze fokten om wat extra geld te verdienen.

Ze zei: “Ik ben twee dagen geleden uit mijn huis gezet en mijn vriend is vannacht gearresteerd.” Ze beweerde dat ze vijf honden in haar eigen auto had achtergelaten en nog vier andere in de auto van haar vriend en dat ze daar ongeveer 30 minuten of misschien zelfs langer achter waren gelaten.

Brazil vertelde de politie dat beide auto’s aanstonden, ook de airconditioning werkte en dat er water voor de honden was. Er werd echter in beide voertuigen geen water gevonden.

Een autopsie op de oudere hond die overleed, genaamd Cash, heeft uitgewezen dat hij is gestorven aan een hitteslag. De naam van de puppy die het niet heeft overleefd, wist Brazil niet eens. Er is nog geen toekomstige rechtbankdatum vastgesteld. Als voorwaarde voor haar vrijlating mag Brazil geen dieren bezitten of in contact komen met dieren.

Scroll naar boven