man in red shirt driving car

Vreselijk bedrijfsongeval: Betonblok valt op bouwvakker

Een bouwvakker raakte dinsdagochtend ernstig gewond op een bouwplaats aan de Sportlaan in Lisse. Het ongeluk vond plaats toen een betonblok op de man viel terwijl hij aan het werk was op het dak van een appartementencomplex in aanbouw.

Volgens ooggetuigen werkte de bouwvakker op het dak toen plotseling een groot betonblok op hem viel. De precieze omstandigheden van het incident zijn nog niet bekend. De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart.

Net 10.00 uur schoten de hulpdiensten onderweg naar de plek. Politie, brandweer en meerdere ambulances spoedden zich naar de locatie. Ook werd er een traumahelikopter ingezet, gezien de ernst van het incident.

Met de hulp van een ladderwagen van de brandweer werd het slachtoffer zorgvuldig van het dak gehaald. Daarna werd hij met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn huidige toestand is niet bekend.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Het is bekend dat het slachtoffer op het dak werkte toen het betonblok op hem viel, maar verdere details zijn op dit moment nog onbekend. De arbeidsinspectie is een uitgebreid onderzoek gestart om te achterhalen wat de oorzaak van het ongeluk was.

Dit incident heeft de aandacht gevestigd op de veiligheid van bouwplaatsen. Veiligheid op het werk, met name in de bouw, blijft een kritieke kwestie die voortdurend toezicht en regulering vereist om dergelijke ongevallen te voorkomen.

Het verdere onderzoek zal de precieze omstandigheden van het incident verhelderen en hopelijk bijdragen aan toekomstige preventieve maatregelen in de bouwsector. De bouwplaats aan de Sportlaan is momenteel gesloten in afwachting van het onderzoek.

Scroll naar boven