Bungeejump gaat helemaal fout: koord breekt

Bungeejump gaat helemaal fout: koord breekt

Wanneer je gaat bungeejumpen is de kans aanwezig dat het koord breekt. Om die reden beginnen mensen er soms liever niet aan. Voor de 39-jarige Mike uit HongKong is die nachtmerrie werkelijkheid geworden. Op vakantie in Thailand ging het helemaal mis.

Dertig meter hoog

Mike ging gezellig bungeejumpen in een avonturenpark en stond op een tien verdiepingen hoog platform toen hij de sprong waagde. Het platform was zo’n dertig meter hoog.

Nadat hij is gesprongen, breekt het koord. Mike komt met een klap in het water terecht, maar overleeft het wel. Aan CNN vertelt hij wat er precies gebeurde. ”Het koord brak op het laagste punt, ongeveer vijf meter boven het water. De klap was wel hard, ik ben enkele seconden bewusteloos geweest.”

Ondanks dat Mike zijn bewustzijn verloor, slaagde hij erin weer boven water te komen waarna personeel hem direct uit het water haalde. Een ambulance heeft hem vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Na drie dagen mocht hij het ziekenhuis uit en heeft slechts nog wat blauwe plekken.

Geen schadevergoeding

Mike is boos op het park, want die weigeren hem een schadevergoeding te betalen. Het park heeft hem wel de kosten van de sprong teruggegeven: ”Het is een lachertje”, aldus Mike.

Scroll naar boven