Peter Gillis

Parkgasten Peter Gillis ontsteken in razernij

“Schofterig, triest en asociaal,” noemt Patrica het, die op het vakantiepark van Peter Gillis in Arnhem verblijft. Ze is net als de andere gasten woest omdat er geen eten of drinken meer te krijgen is. Burgemeester Ahmed Marcouch trok de horecavergunning in na een onderzoek naar de integriteit, gedrag en geldstromen van Gillis.

Pesterij

“Je kunt iets vinden van Peter Gillis, maar dan mag je mensen daar nog niet op deze manier gedupeerd door laten worden. Dit gaat te ver. Ik zie het als pesterij. Ik heb er geen goed woord voor over,” zegt Patricia tegen Omroep Brabant. Ze is zeer ontevreden over de actie van de burgemeester.

Dwangsom

Op zaterdag negeerde Peter Gillis de sluiting gewoon en deed de horeca op zijn park alsnog open. Daar is de handhaving natuurlijk niet blij mee. Mocht het nog eens voorkomen, zeiden ze, dan wacht Gillis een dwangsom van €10.000,-. Burgemeester Ahmed Marcouch geeft de vakantieparkbaas een waarschuwing. “Uiteindelijk kan ik het park sluiten en dat zal ik zo nodig ook doen,” zei hij.

Geen bier, geen patat

Ondertussen is ook campinggast Wim echt niet blij met de situatie. Er is geen bier, geen patat, niets. Hij dacht gezellig samen met zijn vrouw in een caravan op het Oostappen Vakantiepark te verblijven. “Er zijn hier ook gezinnen. Die kinderen kunnen niet eens meer een ijsje of patatje halen. Dat kan ook wel op een andere manier. Ga met elkaar aan tafel zitten en praat het uit,” zegt hij.

Peter Gillis raakte afgelopen donderdag zijn horecavergunning kwijt. Dat was het gevolg van een Bibob-onderzoek naar de integriteit, het gedrag en de geldstromen van de parkbaas. Dat liep dus niet zo goed af voor hem.

Zonsondergang

Ondertussen geniet Peter samen met zijn verloofde Wendy van een mooie zonsondergang aan het Gardameer in Italië:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Peter Gillis (@petergillisoostappen)

Scroll naar boven