Net binnen: Man rent speeltuintje in en steekt acht kinderen neer

Net binnen: Man rent speeltuintje in en steekt acht kinderen neer

In de Franse stad Annecy heeft vanmorgen een duister incident plaatsgevonden. Een man met een tulband is een kinderspeelplaats op gerend, waarna hij met een mes op acht kinderen heeft ingestoken. De man is aangehouden.

Groot mes

Getuigen melden aan lokale media dat de man vanmorgen rond 09.45 uur zou hebben toegeslagen. Hij had een groot mes in zijn handen en rende de speelplaats op.

Daar zou hij meerdere kinderen hebben gestoken. Hulpverleners waren snel ter plaatse, waaronder ook agenten. Zij wisten de man neer te halen, waarna hij is aangehouden.

Syriër

”Dankzij het zeer snelle optreden van de politie kon de persoon worden aangehouden”, laat de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin weten. Volgens de eerste berichten komt de man uit Syrië en is hij geboren in 1991.

De Franse premier Elisabeth Borne gaat ter plaatse, zo heeft haar bureau aan het Franse persbureau AFP laten weten.


Nog veel onbekend

Momenteel is het niet duidelijk hoe het met de kinderen gaat, waarmee bedoeld wordt of zijn in levensgevaar verkeren. In de loop van de dag zullen we dit artikel, wanneer er meer duidelijk is, dan ook voor je updaten. We bidden voor de kinderen dat alles goedkomt.


Update 12.06 uur: drie kinderen in levensgevaar

Inmiddels komt er steeds meer informatie binnen. De dader blijkt een asielzoeker, afkomstig uit Syrië. Hij zou ‘erg verward’ zijn.

Maar volgens een getuige is dat enorme onzin en ging de man heel gericht te werk. ”De kinderen waren duidelijk zijn doelwit.”

Wat ook vaststaat is dat er zeven gewonden te betreuren zijn. Het gaat om een man en zes kinderen. Drie van de kinderen vechten momenteel voor hun leven in het ziekenhuis. Zij zijn er zeer ernstig aan toe, aldus Het Laatste Nieuws.

Scroll naar boven