Adam (32) laat tepels en penis amputeren: ”Ik wil anders zijn”

Iedereen zou de macht moeten hebben om te beslissen wat hij of zij wel of niet met zijn eigen lichaam doet, en discriminatie van anderen vanwege hun uiterlijk is verachtelijk en beschamend. Het is per slot van rekening natuurlijk om er anders uit te willen zien – dat is wat de wereld zo’n mooie en diverse plek maakt.

Om hun ideale voorkomen te realiseren, onderwerpen sommigen zich aan ingrijpende procedures, van tatoeages en botox-injecties tot zelfs plastische chirurgie. Hoewel ik me persoonlijk nooit aan een operatie zou wagen tenzij het strikt noodzakelijk is, waardeer ik dat de optie er is voor hen die het verkiezen.

Echter, er zijn individuen die verder gaan en lichaamsmodificatie tot de kern van hun bestaan maken. In veel situaties transformeert dit in een kostbare obsessie. Maar het blijft hun beslissing – iets dat wij allemaal dienen te respecteren.

Terwijl diversiteit in verschijning de pracht van de wereld belichaamt, roept de trend van lichaamsmodificatie ook vraagstukken op aangaande persoonlijke keuzes, maatschappelijke acceptatie en de reikwijdte van lichaamsautonomie. De manier waarop we reageren op deze veranderingen en de keuzes van anderen, vormt een ware graadmeter voor ons respect voor diversiteit en individuele vrijheid.

Volledig lichaam zwart

De 32-jarige Rus, Adam Curlykale, trekt wereldwijd de aandacht met zijn lichaamsmodificaties. Met zwarte inkt heeft hij maar liefst 90% van zijn lichaam bedekt met tatoeages. In tegenstelling tot wat men zou verwachten, zijn er geen tekeningen of symbolen op zijn huid te zien. Zijn voornaamste doel is namelijk om de kleur van zijn huid compleet te veranderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ▲ndreas Georgi๏ (@andreasgeorgio)

Zelfs het wit van zijn ogen is nu zwart. Toch was Adam, ondanks zijn vrij extreme lichaamsmodificatie, niet tevreden. Daarom reisde hij onlangs naar Mexico om een operatie te ondergaan om zijn tepels, penis en scrotum te verwijderen, omdat ze “de esthetische beleving” van zijn nieuwe lichaamsbouw “verstoorden”. Het begon allemaal nadat Adam kanker overwon en de diagnose albinisme kreeg. Hij was op zoek naar een manier om zich te ontdoen van de vlekken die de ziekte had achtergelaten.

Dus besloot de 32-jarige man om eroverheen te tatoeëren, wat hem tot een nieuwe passie voor lichaamskunst leidde. Sindsdien is het zijn grootste interesse geworden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kaja Gwincinska (@kajagwincinskafolio)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noxelia (@noxelka)

“Ik wist altijd al dat ik anders was dan de rest van de samenleving,” zei Adam, volgens The Mirror.

Wat hem het meest stoort, is dat er nog steeds lege gebieden op zijn huid zijn.

“Ik ontwerp mijn tatoeages omdat het mijn lichaam is. Ik heb een specifieke visie voor mezelf en ik doe het stap voor stap. Het leven is zo kort dat ik gestopt ben met me afvragen wat er morgen zal gebeuren. Het leven is hier en nu,” zei de Russische man.

Wat vindt jij van Adam’s obsessie? Moet hij doorgaan met het volgen van zijn passie, of is het waanzin? Voel je vrij om je mening te delen (op een respectvolle manier) of zijn verhaal met je vrienden te delen!

Scroll naar boven