Kleuterjuf belt Miranda (39): “Schrik niet wanneer je je dochtertje komt halen.”

Als moeder of vader zijnde spoken er tig scenario’s door je hoofd wanneer je wordt gebeld door de school van je kindje. Gelukkig is er niet altijd iets ernstigs aan de hand. Daar kan Miranda (39) over meepraten.

”Schrik niet”

Tegen het tijdschrift Kek Mama vertelt Miranda dat ze werd gebeld door de kleuterjuf van haar dochtertje Amber, die op dat moment vier was. De juf waarschuwde Miranda dat ze niet moest schrikken wanneer ze haar dochter zou komen ophalen.

Meer wilde ze op dat moment niet zeggen, waardoor Miranda enorm bezorgd was. Toen ze op school aankwam, werd haar duidelijk wat er gebeurd was. Amber had ‘kappertje gespeeld’ en dat was nogal uit de hand gelopen.

Tijdens het speelkwartier hadden Amber en haar vriendinnetjes Mare (5) en Sofie (4) omstebeurt gevraagd of ze naar de wc mochten.

Haar afknippen

Ze gingen echter niet naar de wc, maar direct naar de knutselhoek waar alle scharen lagen. Amber had tegen de juf gezegd dat ze alleen maar een elastiekje wilden afknippen bij Mare, maar dat ze per ongeluk de hele staart hadden afgeknipt. Daarop besloten de drie kinderen elkaars haar maar te knippen. Dat ging mis. En dus eindigde Amber met een scheve pony. Sofie was er nog slechter aan toe: een hele lok was afgeknipt.

De juf was bang dat Miranda boos zou worden en durfde het niet aan de telefoon te vertellen. “Maar ach, het is maar haar. Dat groeit gewoon weer aan. Ik werk zelf in de zorg en weet als geen ander dat je niet alles onder controle kunt hebben”, aldus Miranda die de juf verder niets kwalijk neemt.

Scroll naar boven