André Hazes

Heftig: Moeten André en Monique de gevangenis in?

De week begint niet goed voor André Hazes jr. en zijn geliefde Monique Westenberg. Het Openbaar Ministerie maakte vandaag de datum van hun leerplichtrechtszaak bekend. De twee moeten zich op 24 augustus verantwoorden voor de rechtbank in Rotterdam. 

Deze netelige kwestie hebben Dré en Mo helaas compleet aan zichzelf te danken. In mei van dit jaar reisden ze samen met hun zesjarige zoontje André Jr. naar de Verenigde Staten toe. Ze verbleven er twee weken. Het werd uiteindelijk een hele speciale vakantie voor de Hazesjes, want tijdens deze reis kwam het naar verluid voor de zoveelste keer goed tussen André en zijn Monique.

André Hazes

Leerplichtwet

Wel hielden ze daarbij hun zoontje onrechtmatig van school. De kleine André Jr. is nog leerplichtig en had op het moment van de reis geen schoolvakantie. En dus had de kleine jongen alleen met expliciete toestemming van de school op reis gemogen. Daarvan was echter geen sprake.

Akkoord ingetrokken

Er zou volgens André wel een mondeling akkoord door de schoolleiding zijn gegeven, maar dat akkoord zou vlak voor vertrek weer zijn ingetrokken. Toen André en Monique dit voorjaar toch met kleine Dré in het vliegtuig stapten, overtraden ze dus willens en wetens de leerplichtwet. Dat betekent helaas dat ze nu op de blaren zullen moeten zitten.

André HazesEnkele uitzonderingen

Alleen in speciale gevallen kunnen ouders toestemming van de school krijgen om hun kinderen buiten de schoolvakanties mee op reis te nemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor gezinnen met een horecazaak. Zij moeten juist kunnen werken wanneer anderen vrij zijn.

Privacy

De leerplichtzaak hing André en Monique al een tijdje boven het hoofd, maar nu is er dan eindelijk een concrete datum. Volgens een woordvoerder wordt de rechtszaak op 24 augustus achter gesloten deuren behandeld. Daar hebben André en Monique uit privacyoverwegingen om gevraagd, schrijft RTL Boulevard. Zij noemden in hun verzoek onder meer de jonge leeftijd van hun zoon. De rechter was daar ontvankelijk voor en stemde in met het verzoek.

Scroll naar boven