''We hoopten natuurlijk dat de politie er direct werk van zou maken. Maar dat was niet het geval.''

Groep jongeren schopt oudere man van fiets en slaat hem daarna in elkaar

Een 62-jarige man uit Berlicum is afgelopen zaterdag door een groep jongeren van zijn fiets gegooid. De man viel op de grond, waarna hij van alle kanten werd getrapt en geslagen. Zwaargewond strompelde hij naar huis.

Zwaar aangepakt

De man was onderweg naar huis nadat hij met wat vrienden in Middelrode wat was gaan drinken. Toen hij bijna bij zijn woning was, ging het vreselijk mis.

Er dook een groep jongeren op bij Kerkwijk, niet ver van het Mercuriusplein. De man werd totaal in elkaar getrapt door de losgeslagen aso’s.

Zware verwondingen

Eenmaal thuis belt de man zijn zus op. Die heeft geen beeld van wat haar broer is aangedaan en adviseert hem wat paracetamol te slikken. ”Ik wist op dat moment niet goed wat er was gebeurd”, zo vertelt ze tegen dagblad De Gelderlander.

Een dag later wordt de schade in het Jeroen Bosch Ziekenhuis duidelijk. De man is enorm toegetakeld en heeft twee gebroken ribben, een scheur in de oogwand en een enorme jaap in zijn hoofd. De onderzoeken nemen in totaal zeven! uur in beslag.

Politie doet rustig aan

Haar broer vroeg zich intussen af wie hem hadden mishandeld en waarom. ”Volgens hem ging het allemaal heel vlug en gingen ze er snel vandoor. We hoopten natuurlijk dat de politie er direct werk van zou maken. Maar dat was niet het geval.”

Gisteren werd hen verteld dat aangifte doen pas volgende week dinsdag mogelijk is. De zus van de man vreest dat het daarom lastig gaat worden om de daders op te sporten. ”We hebben geprobeerd camerabeelden op te vragen, maar dat duurt lang.”

Over niet zo vlot gesproken: ze vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat de politie in actie komt. ,,Ik kan geen registratie hiervan terugvinden”, zegt een politiewoordvoerder als het Brabants Dagblad dinsdagochtend vraagt om opheldering.

Agent met verlof

Een paar uur later wordt al duidelijk dat de wijkagent, die al twee keer niet terugbelde, met verlof is. ”Jammer dat haar telefoontjes waarschijnlijk niet zijn overgenomen. Ze had er ook naar kunnen verwijzen in de voicemail”, zo stelt de zus.

Scroll naar boven