Gepest meisje valt in één jaar 63,5 kilo af : ‘Mijn beste beslissing ooit’

Er zijn een miljoen en één redenen waarom iemand zou willen afvallen.Het zou voor de gezondheidsvoordelen kunnen zijn, het zou kunnen zijn om in kleding te passen, het zou eenvoudigweg kunnen zijn vanwege het sociale stigma dat te maken heeft met overgewicht.

Voor Josie Desgrand, een tiener uit Australië, was het Instagram. Op slechts 16-jarige leeftijd woog Josie 127 kg en wist ze dat ze iets moest doen. Ongelukkig met haar lichaam, werd ze er constant aan herinnerd hoe andere meisjes eruit zagen toen ze door haar Instagram-feed scrolde en slanke, aantrekkelijke modellen zag die naar haar terug lachten.

Ze had al eerder diëten geprobeerd, maar het lukte haar niet om dat vol te houden, dit zorgte uiteindelijk voor nog meer zelfmedelijden en overmatig junkfood.

Uiteindelijk besloot ze dat het tijd was om in te grijpen…

Aan Bored Panda legde Josie haar ‘Eureka!’ moment uit.

“Ik ging naar mijn kamer en kleedde me aan,” zei ze. Toen sloot ze een deal met zichzelf. “Niet langer blijft ik dikke Josie.”

“Ik nam foto’s van mezelf in verschillende hoeken, opgewonden over mijn volgende reis van het gewichtsverlies. Ik gebruikte een meetlint en noteerde mijn gewicht, wetende dat ik nog een lange weg te gaan had, maar ik wilde elke verandering bijhouden, hoe klein dan ook. ”

Josie zette zichzelf kleine doelen en het duurde niet lang of de 16-jarige zag hier en daar veranderingen.

Ze nam een koolhydraatbeperkt dieet zonder suiker en dronk meer water.

Ondanks haar vader – die zelf zijn afslankreis begeleidde door zelf af te vallen – verloor zij slecht een halve kilo. Op dat moment trapte ze de boel op door lid te worden van een sportschool.

Ze zei: “Trainen in de sportschool gaf me de extra druk om mijn streefgewicht te bereiken.”

In plaats van een bron van afgunst en depressie, werd Instagram één van de sterkste drijfveren van Josie.

“Mijn maaltijden en vooruitgang deelde ik op mijn Instagram-profiel @nolongerfatjosie. De groei van mijn volgers was indrukwekkend en de steun was enorm. ‘Je ziet er geweldig uit!’, was een veelgehoorde reactie. ‘Kun je het recept delen?’ was een andere veelgestelde vraag.

Met ondersteuning van mensen wereldwijd op mijn pad, kwam opgeven nooit in mij op. Ik nam elke avond een uur de tijd om iedereen te beantwoorden. Omdat ik vroeger in hun schoenen stond, was mijn doel nu om zoveel mogelijk mensen te helpen. ‘Blijf volhouden’, was mijn antwoord als iemand twijfelde of ze door konden gaan.


De transformatie

Josie weegt tegenwoordig rond de 62 kg, minder dan de helft van wat ze ooit woog. Wat begon als een dieet, transformeerde tot een levensstijlverandering waar Josie de voordelen van ondervindt.

Ongelooflijk? Bekijk dan de onderstaande foto’s:

Wat een ongelooflijke transformatie door een extreem vastberaden jonge vrouw. Ze is een inspiratie voor mensen die over de hele wereld willen veranderen.

Als je onder de indruk bent van het gewichtsverlies van Josie, deel dit artikel dan op Facebook. Je weet maar nooit, je zou iemand anders kunnen motiveren om aan hun eigen doelen te werken!

Gefeliciteerd, Josephine. Je ziet er geweldig uit!

Scroll naar boven