Expert noemt vijf huisdieren op die hij mensen ten zeerste afraadt om te nemen

Expert noemt vijf huisdieren op die hij mensen ten zeerste afraadt om te nemen

Een Britse dierenarts zorgt op internet voor een flinke discussie, door een lijst te publiceren met daarop 5 huisdieren die hij zelf nooit zou nemen. Hij benoemt niet alleen de diersoorten, maar legt ook uit waarom hij er zo over denkt.

Huisdieren

Ben is in Engeland bekend vanwege de video’s die hij op zijn TikTok-account @ben.the.vet deelt. Hier deelt deze dierenarts vaak zijn mening over bepaalde soorten. In een recente video waarschuwt hij mensen voor het houden van bepaalde huisdieren.

In de video, die inmiddels al door meer dan 45.000 mensen geliket is, stelt hij dat hij als dierenarts ook verplicht is om de ‘valkuilen’ te melden die komen kijken bij het bezitten van bepaalde dieren. Hij heeft een lijst gemaakt, waarop vijf dieren staan die hij mensen ten zeerste afraadt.

Papegaaien

Hij begint met papegaaien. Ben zegt te begrijpen dat mensen het ‘cool’ vinden om een dier te hebben dat met ze kan praten, maar wijst ook op een groot nadeel. Je kunt met papegaaien geen pannen met een antiaanbaklaag in huis hebben.

”Als zo’n pan verwarmd wordt, komt er door de coating een gas vrij dat fataal kan zijn voor papegaaien.” En dat is niet alles. ”Deze dieren horen niet in een kleine kooi. Ze hebben voldoende ruimte nodig om te simuleren wat ze in de natuur hebben, waar ze door het regenwoud vliegen.”

Expert noemt vijf huisdieren op die hij mensen ten zeerste afraadt om te nemen

Muizen

Nummer twee op de lijst zijn muizen. ”Die leven maar een of hooguit twee jaar.” Een band krijgen met een dier om er vervolgens op korte termijn weer afscheid van te nemen noemt Ben bijzonder.

Konijnen

De derde diersoort die Ben noemt zijn konijnen. ”In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn het totaal geen geschikte dieren voor kinderen. Het is een prooisoort, dus ze zijn van nature timide. Konijnen vinden het helemaal niet leuk om opgepakt te worden.”

Ook wijst Ben erop dat konijnen erg kwetsbaar zijn. ”Ze schoppen en vallen uit je armen van een hoogte op de grond. Het komt vaak voor dat ze ledematen en zelfs hun ruggengraat breken. Konijnen zijn daarnaast ook erg kwetsbaar voor darmstagnatie en gebitsproblemen. Dat kan leiden tot onverwachte dierenartsrekeningen”, zo stelt Ben.

Expert noemt vijf huisdieren op die hij mensen ten zeerste afraadt om te nemen

Apen

Apen zijn ook niet aan te raden als huisdieren. Nu denkt je wellicht: wat bazelt hij over apen? Maar in Engeland worden er ongeveer 5.000 gehouden als huisdier. In Nederland is een aap als huisdier houden verboden, al is er een kans er toch enkelen in woningen zitten.

Fretten

Het laatste dier op de lijst van dierenarts Ben is de fret. ”Ze zijn grappig en vermakelijk maar stinken ontzettend. Als je ze probeert vast te pakken kunnen ze bijten. Een fret is zeer intelligent. Ze hebben veel interactie nodig en ook veel ruimte. Dat is niet voor iedereen weggelegd.”

@ben.the.vet 5 species of pet that I personally as a vet wouldn’t have / would advise you to think very carefully about before getting (and in the case of number 4 please do not get them under any circumstance) #learnontiktok #veterinary #animals #petsoftiktok #benthevet ♬ 好可爱的宝宝 – 如期而至

Scroll naar boven