Bedelende straatkrantverkoper moet van agent zijn zakken leeghalen: ''Dit hebben we nog nooit gezien''

Bedelende straatkrantverkoper moet zijn zakken leeghalen: ”Dit hebben we nog nooit gezien”

Een straatkrantverkoper die voorbijgangers smeekte of ze alsjeblieft wat muntjes konden missen voor het slaaphuis, blijkt in werkelijkheid iemand die ongeveer een jaar in het Hilton-hotel had kunnen slapen. De man bleek maar liefst 31.800 euro op zak te hebben.

Straatkrantverkopers

Bij straatkrantverkopers bekruipt je vaak een gevoel van medelijden. Ze zitten of staan urenlang op dezelfde plek en vragen jou of je misschien een kleinigheidje kunt missen. Ze verklaren vaak het geld nodig te hebben zodat ze ’s avonds naar het slaaphuis kunnen.

Hartverscheurend natuurlijk en het gros van de straatkrantverkopers heeft ook geen slechte bedoelingen. Maar er zijn altijd uitzonderingen. De politie heeft eergisteren een verkoper staande gehouden, die stiekem iets rijker was dan hij zich voordeed.

Agenten hielden de man in eerste instantie staande voor de ‘vreemdelingenwet’. Waarvan hij precies verdacht werd, is nog niet naar buiten gebracht. Een woordvoerder van de politie wil hier verder ook niets over zeggen. In ieder geval moest hij mee voor een controle.

Bedelaar blijkt steenrijk

Eenmaal aangekomen op het bureau in Den Haag, moest de man zijn zakken leegmaken. Tot verbazing van de agenten, toverde hij maar liefst 636 briefjes van 50 euro tevoorschijn. Die zijn inmiddels allemaal geteld en het gaat om een bedrag van 31.800 euro aan contanten.

Dat de man dit allemaal bij elkaar gebedeld heeft lijkt onwaarschijnlijk. Hoe hij dan wel aan het geld gekomen is, wordt momenteel onderzocht. De zaak is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. Die gaat kijken wat er met het geld, en met de man moet gebeuren.

Beeld: Politie Den Haag

Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht op Facebook, zodat nog veel meer mensen het kunnen lezen!

Scroll naar boven