Bas denkt dat NEC de beker wint en laat dat groot op zijn rug zetten

Bas denkt dat NEC de beker wint en laat dat groot op zijn rug zetten

Superfan Bas Backhaus denkt zeker te weten dat NEC op 21 april de KNVB-beker gaat winnen. Hij is er zo van overtuigd, dat hij nu al een levensgrote tattoo op zijn rug heeft laten zetten. Bas denkt dat Feyenoord in de Kuip met 1-3 gaat verliezen.

Weinig kans

Bas is een echte NEC-fan. Denken we tenminste. De 48-jarige supporter heeft gistermiddag een grote tattoo van de KNVB-beker laten zetten. Hij denkt zeker te weten dat de Nijmegenaren de dennenappel gaan veroveren op 21 april aanstaande.

Dan moet er wel even afgerekend worden met regerend landskampioen en huidig nummer twee in de Eredivisie Feyenoord. De Rotterdammers spelen thuis en de bookmakers hebben weinig vertrouwen in NEC. Zij geven het team van Rogier Meijer een winkans van 9,52 procent. De kans dat Feyenoord aan het langste eind trekt, wordt ingeschat op 82,64 procent.

‘Nec gaat winnen’

Bas zegt zeker te weten dat NEC gaat winnen. En daarom heeft hij nu al een tattoo laten zetten van een keizer uit het Romeinse rijk, die de beker vasthoudt. Bas heeft eigenlijk geen idee wie die keizer is. ”Dat is Trajanus, toch?” Zijn vriend, die hem tattoeert, weet het ook niet.

Bas denkt dat NEC de beker wint en laat dat groot op zijn rug zetten

Bas vond het ontwerp gewoon mooi en daarom laat hij hem zetten. Maar wat nou als Feyenoord wint en Bas met zijn tattoo overal wordt uitgelachen? Daar heeft hij al iets op gevonden. ”Dan is het gewoon een Romeinse beker. Ik doe dit voor een goed doel en dat is de goden pleasen, zodat we eindelijk een keer die beker winnen. Ik denk dat deze tattoo daarbij gaat helpen.”

De diehard-fan uit Nijmegen denkt dus dat het nu gaat gebeuren. Zijn team stond al vier keer in de eindstrijd en won nog nooit.

‘Spijt is voor Arnhemmers’

Bas is duidelijk erg serieus. Zijn seizoen is geslaagd als NEC de beker wint, het team boven Ajax eindigt en als de grote rivaal uit Arnhem (Vitesse) degradeert. ”Dat zou het ultieme zijn.”

Beeld: Screenshots AD

Scroll naar boven