Arash staat niet toe dat zijn vrouw werkt: ''Ze mag niet luisteren naar andere man''

Arash staat niet toe dat zijn vrouw werkt: ”Ze mag niet luisteren naar andere man”

In Nederland zijn veel verschillende culturen en bijzondere mensen te vinden. Dat is hartstikke prima, we moeten het met elkaar zien te rooien. Sommige mensen houden er echter aparte standaarden op na en in het NPO3-programma ‘Stereotypisch’ zit een voorbeeld. Arash ziet het niet voor zich dat zijn vrouw voor een mannelijke baas gaat werken.

Mannen en vrouwen gelijk

In ons land zijn mannen en vrouwen gelijk. Best bijzonder als je bedenkt dat dat vroeger niet zo was. Pas in 1922 mochten vrouwen bijvoorbeeld voor het eerst stemmen. De reden? Zonder daar iets aan te kunnen doen, waren ze toevallig geboren als vrouw.

Er zijn anno 2024 nog altijd landen en culturen waar vrouwen minder rechten hebben dan mannen. Maar als je in Nederland woont, dan zou je dus ook onze normen en waarden moeten omarmen. Toch zien we dat dit niet altijd het geval is.

Niet werken voor een baas

Arash vindt dat de man naar buiten moet gaan. Die moet terugkomen met geld.. Hij vindt niet dat zijn vrouw kan gaan werken voor een baas, want een andere man dan hij die iets te zeggen heeft?

”Ik zou niet voor me kunnen zien dat een andere man over haar zou bepalen hoelaat ze ergens moet zijn, of juist niet.” Als er wordt opgemerkt dat de baas ook gewoon een vrouw kan zijn, valt hij stil: ”Uhh, uhh. Ja dat kan”, is het enige dat hij nog kan uitbrengen.

Meerdere vrouwen

Arash laat ook weten dat hij een ‘superleuk’ gezin voor zich ziet met ‘minimaal 10 kinderen’. Daar heeft hij nog iets aan toe te voegen. ”Stel ik moet er een vrouw bijnemen om dat waar te maken…Ja, dan gaat dat gebeuren.”

Mag zijn vrouw dan ook een tweede man? ”Nee, daar sta ik niet achter.” Als er wordt opgemerkt dat hij er wel dubbele standaarden op nahoud, zegt hij: ”Voor mij is dit normaal.”

https://youtu.be/Z_c4KQq9YQU?si=iBwziZ7zh-CRdZSP

Scroll naar boven