Compleet gestoorde review voor pretpark gaat viraal: “dochter heengegaan in achtbaan, maar…”

Zo nu en dan kom je een Google review tegen waar je nekharen van overeind gaan staan. Dit keer is het weer raak, en wel in een Duits pretpark, waar één specifieke reactie voor veel ophef heeft gezorgd. Het gaat hier om het Duitse pretpark Hansa-Park. Het komt natuurlijk wel vaker voor dat er merkwaardige recensies online verschijnen, en pretparken zijn geen uitzondering op die trend. Maar deze slaat écht alles.

Google review voor pretpark gaat viral

Het is onduidelijk wat er precies is misgegaan bij het schrijven van de review, maar er zijn geen meldingen bekend van een tragisch incident met een kind in het park. Toch gaf de bezoeker het park drie sterren, met de opmerking: “Het was een fantastische dag, maar helaas is mijn dochter heengagan in de grote achtbaan. Toch drie sterren, omdat het eten geweldig was.”

De virale recensie heeft zich inmiddels over tal van websites verspreid. Volgens de alom bekende Nederlandse pretpark-website Looopings kreeg de review meer dan 7000 likes op Reddit en ruim tweeduizend op Threads. Waarschijnlijk gaat het om een niet-Duitse bezoeker die zijn recensie eerst in zijn eigen taal schreef. Over ongelukkig gesproken..

En zoals we allemaal weten zijn de meeste vertaalmachine’s niet altijd betrouwbaar. Als we mogen speculeren bedoelde hij eigenlijk dat zijn dochter extreme angst heeft ervaren tijdens de rit. Het park heeft inmiddels ook gereageerd op de review en verzoekt de schrijver deze aan te passen of te verwijderen: “Dit is wel erg ongelukkig geformuleerd. We verzoeken vriendelijk de bewoording te wijzigen of de recensie te verwijderen.”

Scroll naar boven