overstromingen in marokko

Videos van allesvernietigende overstromingen in Marokko gaan de wereld over

Intense regenbuien hebben geleid tot ernstige overstromingen in verschillende regio’s van Marokko, waarbij minstens 11 mensen omkwamen en nog eens negen vermist zijn geraakt, aldus de autoriteiten zondag. De overstromingen hebben 40 woningen compleet vernield en 93 wegen beschadigd.

Overstromingen in Marokko

Ook hebben de overstromingen in Marokko ervoor gezorgd dat de elektriciteit, waterleidingen en telefoonverbindingen in verschillende dorpen werden onderbroken.In de zuidelijke delen van Marokko hebben overstromingen ten minste 11 levens geรซist en worden negen mensen nog vermist, aldus het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken AFP.

Onder de slachtoffers bevindt zich ook een buitenlander, maar zijn identiteit is tot op heden nog niet vrijgegeven. Zware onweersbuien troffen zeventien prefecturen en provincies in het zuiden, wat de oorzaak was van de overstromingen. In de provincie Tata vielen zeven doden, terwijl in Errachidia twee mensen omkwamen.

Meer dan een jaar aan neerslag in 2 dagen tijd

Het ministerie zei het volgende: “De hoeveelheid regen die in twee dagen tijd werd geregistreerd, is gelijk aan de normale jaarlijkse regenval in deze regio.” In de provincie Ouarzazate viel in slechts drie uur tijd 47 millimeter regen.

Afgelopen dagen werden normaal gesproken droge gebieden in het zuiden van Marokko en Algerije getroffen door zware stortregens, wat leidde tot overstromingen. De uitzonderlijke regenval wordt toegeschreven aan een “uiterst onstabiele tropische luchtmassa,” aldus het hoofd van het Marokkaanse meteorologische instituut tegen AFP.



Scroll naar boven