merkkleding dragen

Zoon van Liset (14) wil niets anders dan merkkleding dragen: “kan het niet betalen”

Het opvoeden van kinderen gaat gepaard met talloze uitdagingen, en financiële kwesties vormen vaak een groot deel van de beslissingen die ouders moeten nemen. Liset, een alleenstaande moeder van drie, heeft recentelijk zo’n uitdaging ervaren met haar veertienjarige zoon Dinand.

Waarde gehecht aan merkkleding dragen

Zoals heel veel tieners hecht Dinand grote waarde aan zijn uiterlijk en sociale imago. Hij voelt de druk om merkkleding te dragen om in de smaak te vallen bij zijn vriendengroep. Zijn moeder begrijpt natuurlijk dat haar zoon bij de groep wil horen en waardeert zijn behoefte om zich uit te drukken.

Toch is het budget voor dure merkkleding simpelweg niet beschikbaar. Toen Dinand zijn zinnen zette op een winterjas van meer dan 200 euro, wist Liset dat dit buiten hun financiële mogelijkheden lag. Ze maakte zich zorgen dat Dinand zich buitengesloten zou voelen omdat zijn vrienden wel die kleding kunnen betalen.

bron: Pexels

Gouden tips van Liset

Om deze uitdaging aan te gaan, heeft Liset ervoor gekozen om open en eerlijk te zijn over hun financiële situatie. Ze ging met Dinand in gesprek en gaf hem inzicht in hun inkomsten en uitgaven, zodat hij begrijpt waarom sommige aankopen niet mogelijk zijn.

Door transparantie hoopt ze dat hij leert de waarde van geld te begrijpen en zijn verlangens beter in perspectief te plaatsen. Liset heeft Dinand ook aangemoedigd om zelf mee te denken over oplossingen. Zo hebben ze besproken dat hij een bijbaantje zou kunnen nemen.

dure merkkleding
bron: Pexels

Goedkope alternatieven

Met het geld dat hij daarmee verdient, kan hij zelf bijdragen aan de kosten van zijn kleding. Dit is niet alleen een goede manier om financieel verantwoordelijk te worden, maar ook om zijn zelfstandigheid en werkethiek te ontwikkelen. Een andere creatieve aanpak die Liset voorstelde, is het overwegen van tweedehands merkkleding.

Ze liet Dinand zien hoe hij gebruik kan maken van platforms zoals Vinted, Marktplaats en sociale mediagroepen om stijlvolle, hoogwaardige merkkleding te vinden voor een fractie van de nieuwprijs. Door deze optie te verkennen, kan Dinand toch de kleding dragen die hij mooi vindt, zonder dat dit het gezin financieel belast.



Scroll naar boven