woman in gray sweater sitting on white chair

Josefina (22) heeft geen diploma en werkt niet: ”Ik ben gewoon slim”

De 22-jarige Josefina vond het na het derde leerjaar op het VMBO wel best. Ook werken lijkt haar niets: ”Je denkt toch niet dat ik voor 10 euro per uur de hele dag op mijn benen ga staan? Je moet gewoon slim zijn.”

Josefina (22) heeft geen diploma en werkt niet: ''Allemaal tijdverspilling''
Stockfoto: niet de vrouw uit het verhaal

”Ik ben gewoon slim”

Met slim bedoelt Josefina dat er mogelijkheden bestaan om meer geld te verdienen dan waar Jan met de pet voor werkt. ”Ik spreek mijn vriendinnen elke dag. Zij zijn altijd moe. En aan het eind van de maand hebben ze nauwelijks geld over. Wie wordt daar nu blij van?”

Josefina vindt dat je slim moet zijn. Zelf verdient ze geld met OnlyFans. ”Kijk ik doe helemaal niets raars ofzo. Ik trek wat leuke kleren aan. Nouja, vooral uit. Ik schud een beetje met mijn billen en hup: het geld stroomt binnen. Effectief zit ik twee uurtjes per dag achter mijn webcam.”

”Ik ben nooit moe en heb tijd en geld genoeg voor leuke dingen. Dat komt doordat ik inzie dat je met werken nergens komt. Als ik mijn VMBO-diploma gehaald zou hebben, zou ik me nu druk moeten maken om het zoeken naar een baan. Motivatiebrieven schrijven voor banen waar ik helemaal geen zin in heb.”

Huis kopen

Ik doe OnlyFans nu ongeveer drie jaar en heb inmiddels zoveel verdiend dat ik binnenkort een huis kan kopen. Sterker nog, ik kan het bijna in een keer afbetalen. Daarnaast ga ik ook drie keer per jaar op vakantie. Ik heb geen werkgever die me vertelt dat ik slecht hebt gepresteerd, ik heb geen stress over een vast contract en ik heb al helemaal geen zorgen over geld. Ik blijf dit net zo lang doen tot ik financieel onafhankelijk ben.”

Scroll naar boven