Iconische Titanic-ster en Oscarwinnaar overleden

Den bekroonde liedjesschrijver Will Jennings, die een Oscar en Grammy ontving voor het mede-schrijven van Titanic’s iconische ‘My Heart Will Go On’ van Celine Dion en bekende nummers van artiesten als Eric Clapton, Whitney Houston en Steve Winwood is op 80-jarige leeftijd heengegaan.

Will Jennings overleden

De gevierde songwriter kwam vrijdag 6 september te overlijden in zijn huis, zo bevestigde zijn verzorger Martha Sherrod aan The Hollywood Reporter. Hoewel de exacte reden van zijn overlijden niet is vermeld, was bekend dat Jennings in de laatste jaren kampte met gezondheidsproblemen.

“Een droevige periode; het heengaan van Will Jennings, een meester, briljant denker en een zachte ziel. Het was een enorme eer om samen te werken met zo’n muzikaal wonder,” deelde voormalig J. Geils Band-zanger Peter Wolf, die met Jennings samenwerkte, zaterdag op X (voorheen Twitter).

Indrukwekkende loopbaan

Tijdens zijn loopbaan schreef het lid van de Songwriters Hall of Fame mee aan zes liedjes die grote hoogtes bereikten. Maar zijn loopbaan begon niet in de muziek. Hij was aanvankelijk werkzaam als professor, eerst aan het Tyler Junior College en later aan Austin State University.

Daarna ging hij lesgeven aan de University of Wisconsin-Eau Claire. Zijn uitgebreide ervaring in de muziekindustrie omvatte ook samenwerkingen met grote namen als B.B. King, Mariah Carey, Jimmy Buffett en Roy Orbison. Vandaag herdenken we deze muzikale held!



Scroll naar boven