Zonovergoten frosé: De zomerse cocktail om van te genieten

Er waait een verkoelende bries terwijl de zonnestralen je huid zachtjes kietelen. De geur van de bloemen vult de lucht, en het geluid van zacht kabbelend water speelt op de achtergrond. Het is zomer in Nederland, en dat betekent dat het tijd is om jezelf onder te dompelen in het seizoen met de perfecte zomercocktail: de Frosé.

Met zijn vorstelijke rozetint en de perfecte combinatie van frisheid en zoetheid, is de Frosé niet zomaar een cocktail. Het is een viering van de zomer. Een symbool van ontspanning. Een belofte van zorgeloze dagen en sterrenhemel-avonden. En, inderdaad, een heerlijke metgezel tijdens een barbecue of een dagje aan het strand.

Ingrediënten voor de Perfecte Frosé

Hier zijn de ingrediënten die je nodig hebt om deze zomerse cocktail te bereiden:

1. 750 milliliter rosé
2. 60 milliliter vodka
3. 250 gram verse aardbeien
4. 1 grote eetlepel suiker
5. 2 eetlepels grenadinesiroop
6. En uiteraard, een blender en ijsblokjesvormen

De Zomerse Frosé Bereiden

Het maken van de Frosé is even gemakkelijk als genieten van de zomer zelf. Volg deze eenvoudige stappen:

1. Begin met het invriezen van je rosé in de ijsblokjesvormen. Doe dit ruim van tevoren, want deze blokjes moeten volledig bevroren zijn.
2. Meng de suiker en de aardbeien, en laat de suiker goed intrekken. Dit zorgt voor een heerlijk zoete en fruitige smaak.
3. Als je roséblokjes volledig bevroren zijn, doe je deze in de blender, samen met de vodka, de gesuikerde aardbeien en de grenadinesiroop.
4. Blend het tot een gladde mix en serveer het direct.

En daar heb je het – een zomerse Frosé om van te genieten terwijl je onder de blauwe lucht en de stralende zon zit. Proost op de zomer!

Bekijk de volledige video hier voor een stap-voor-stap handleiding:

Scroll naar boven