thunderstorm with dark clouds

Op deze plekken gaat het zo flink stormen in Nederland

Zoals we allemaal weten, is het weer in Nederland net zo veranderlijk als het landschap. Zo ook deze zondag. De dag begon met een warme zon en hoge temperaturen maar er is een verandering op komst. Volgens Weer.nl kunnen we ons vanavond opmaken voor wat regen- en onweersbuien, vooral in het westen en noordwesten van het land.

Maar laten we nog even genieten van het huidige weer. De zon was vandaag goed te zien en de temperaturen schoten al vroeg op de dag omhoog. Al om 10 uur ’s ochtends was het zo’n 25 graden. Verwacht wordt dat het in de middag vrijwel overal tropisch warm wordt met temperaturen tussen de 30 en lokaal zelfs 33 graden.

Nog even warm

In het noorden en oosten van het land kan er af en toe een wolkje voor de zon komen, maar over het algemeen blijft het zonnig. Mocht je naar het strand gaan, dan kan daar een zwak zeewindje opsteken dat voor wat verkoeling zorgt.

Als de avond valt, blijft het nog steeds warm, vooral in het zuiden en in de grote steden, waar de temperatuur rond de 25 graden kan blijven hangen. De nacht belooft echter verandering: er trekt een storing vanuit het westen over het land, wat regen en mogelijk onweer met zich meebrengt.

Vooral in het westen en noordwesten van het land is er kans op buien, die in de loop van de nacht naar het oosten trekken. Maar maak je geen zorgen, want fris wordt het niet, met nachttemperaturen tussen de 17 graden in het westen en 20 graden in het oosten.

Zondag

Dus terwijl we deze zonovergoten zondag vieren is het ook belangrijk om voorbereid te zijn op wat er komen gaat. Zorg dat je eventuele stoelen die buiten staan even binnenhaalt en misschien is het verstandig om voor morgen die paraplu klaar te leggen.

Ondanks het aankomende onweer, blijf genieten van de zwoele zomeravonden zolang het kan!

Scroll naar boven