Kenny's bankrekeningen zijn al weken geblokkeerd: ''Ze beweren dat ik niet meer leef''

Kenny’s bankrekeningen zijn al weken geblokkeerd: ”Ze beweren dat ik niet meer leef”

De 50-jarige Kenny van Rompaey uit het Belgische Grobbendonk maakt momenteel iets onwerkelijks mee. De ondernemer kan al drie weken niet meer bij zijn rekeningen, omdat zijn bank Belfius beweert dat hij is overleden. 

Bank blokkeert rekeningen

Kenny is eigenaar van KVR Reinigingswerken. Hij heeft zeven mensen in dienst en die willen natuurlijk graag hun salarissen. “De impact van een geblokkeerde rekening is enorm. Belfius schijnt dat niet te beseffen”, aldus de erg aangeslagen ondernemer.

Dagelijks moeten er betalingen worden gedaan en dat gaat nu dus niet. Kenny heeft naar eigen zeggen nooit betalingsachterstanden en is erg stipt. Om die reden hebben de eigenaar van het pand dat hij huurt evenals zijn klanten begrip.

Kenny (50) kan al ruim drie weken niet meer bij zijn eigen geld: ''De bank beweert dat ik dood ben''`

Immense imagoschade

Hij kan niet bij zijn eigen geld, maar kan dus ook geen stortingen ontvangen. Geen geld kunnen ontvangen en uitbetalen is al te bizar voor woorden, maar zijn bedrijf loopt ook immense imagoschade op. Zo is Kenny al door meerdere mensen gevraagd of hij misschien failliet is.

Een faillissement is niet aan de orde, maar hij is wel onterecht doodverklaard door de bank. “Mijn bedrijf ligt in Grobbendonk, maar ik woon zelf in Bulgarije. Op 7 februari wilde ik in Wenen mijn bankrekening checken, maar inloggen lukte niet.”

Kenny probeert Belfius te bellen en staat liefst twee! uur in de wacht voordat er iemand opneemt. Diegene merkt alleen op dat er een goede reden moest zijn waarom de rekeningen geblokkeerd zijn. Maar wat die reden exact is, wist de medewerker niet. Daarna verbrak ze de verbinding.

Eindcliënt overleden

Van Belfius heeft Kenny dus weinig tot niets vernomen. Zijn werknemers hebben tankkaarten van Maes en die werken dus ook niet meer. Via Maes komt Kenny er dan eindelijk achter waarom zijn rekeningen geblokkeerd zijn.

Volgens de bank zou Kenny namelijk overleden zijn. Belfius zou hem in november vorig jaar een aangetekende brief hebben gestuurd, maar die is nooit aangekomen. Ook een tweede schrijven heeft Kenny nog steeds niet bereikt. Zelfs een beloofde e-mail is niet in zijn postvak beland.

Het kantoor van Belfius in Grobbendonk, de plek waar Kenny woont, kan niks voor hem doen. Het filiaal blijkt niet eens een directe lijn met het hoofdkantoor te hebben.

Kortgeding

Kenny is ten einde raad en heeft nu maar een advocaat in de arm genomen voor een kortgeding tegen de bank. Maar een reactie blijft uit. De Belgische krant Het Nieuwsblad heeft zich nu ook met de zaak bemoeid, maar ook zij wachten nog op antwoord.

Scroll naar boven