woman in brown leather jacket holding brown leather handbag

Hitte zorgt voor nóg hogere boodschappenprijzen: deze producten worden een stuk duurder

Het ongekende hete weer gedurende de maand juli heeft geleid tot stijgende prijzen van groenten, koffie, noten en fruit. Consumenten zullen dit direct in hun portemonnee merken.

Recordhoogtes in temperatuur

Met temperaturen die wereldwijd recordhoogtes bereikten, was juli een bijzonder warme maand. Dit klimaat heeft echter tot problemen geleid voor boeren over de hele wereld, zo meldt De Telegraaf. Fruit heeft te lijden gehad onder het overmatige zonlicht, terwijl kwetsbare groentesoorten zoals sla zijn verlept. Rabobank-expert Cindy van Rijswick benadrukt het directe effect op gevoelige producten in een gesprek met de krant.

Gezondheid van aardappeloogst

Dit jaar heeft ook de aardappeloogst flink geleden onder de wisselende weersomstandigheden. Het lijkt erop dat aardappelprijzen voor het derde jaar op rij zullen stijgen als gevolg hiervan. Consumenten moeten zich voorbereiden op mogelijk hogere prijzen voor favoriete snacks zoals patat en chips.

Stijgende prijzen na eerdere waarschuwingen

Deze prijsstijgingen komen bovenop eerdere zorgen over duurdere aardappelen, waar boeren al in mei voor waarschuwden. Destijds zorgden deze zorgen al voor een stijging van de frietprijzen: een trend die nu lijkt voort te zetten door de gevolgen van de hittegolf.

Scroll naar boven