person holding space gray iPhone 7

Heb je een van deze iPhone-modellen? Die kan je straks niet meer gebruiken

Apple maakt zich klaar om iOS 17 te onthullen. Met dit gloednieuwe besturingssysteem worden talloze nieuwe functies geïntroduceerd, maar niet iedereen is daar even blij mee, zo beweren experts.

Voor bezitters van de iPhone 8 en iPhone X is er mogelijk slecht nieuws op komst. Tech experts adviseren hen om deze toestellen vóór september in te ruilen of te verkopen, omdat ze verwachten dat de waarde ervan met maar liefst 50% zal dalen zodra het nieuwe systeem gelanceerd wordt. De reden hiervoor is dat deze modellen uit 2017 het nieuwe iOS 17 niet zullen ondersteunen. De experts baseren hun verwachtingen op eerdere releases, waarbij oudere toestellen eveneens een aanzienlijke waardedaling ondervonden bij de komst van nieuwe besturingssystemen.

Vorig jaar, bijvoorbeeld, kelderde de waarde van de iPhone 7 Plus en 6S Plus flink toen iOS 16 werd uitgebracht, aangezien deze oudere modellen het nieuwe systeem niet aankonden.

De iPhone X, die in 2017 met veel ophef werd gelanceerd, was een ware revolutie. Het toestel markeerde het tiende jubileum van Apple en bevatte enkele baanbrekende functies, zoals Facial ID in plaats van Touch ID. Het model werd zelfs bestempeld als de ‘grootste sprong voorwaarts sinds de introductie van de iPhone’.

Desondanks bleek de iPhone 8, die in hetzelfde jaar werd uitgebracht, voor velen de favoriet. Apple wist wereldwijd maar liefst 86,3 miljoen exemplaren van dit model te verkopen, waardoor het een van de best verkochte smartphones aller tijden werd.

Scroll naar boven