Dé nieuwste zomertrend van 2023: Lingerie voor mannen

Mode is een vreemd fenomeen. De ene dag dragen mensen wijde kleding die nauwelijks op zijn plaats blijft zitten, en de volgende dag draagt iedereen kledingstukken die zo klein zijn dat er niets aan de verbeelding overblijft.

Trends komen en gaan in een oogwenk, en het bijhouden van de nieuwste kledingstijlen en rages lijkt wel een fulltime baan. Uiteindelijk bepaal je zelf hoe je je kleedt, maar het lijkt alsof we elk jaar worden aangemoedigd om steeds meer huid te tonen.

Om relevant te blijven, denk ik dat de modewereld met de tijd steeds extremer moet worden. Maar de vraag is of we nu de grens hebben bereikt met de nieuwste trend: lingerie voor mannen.

Enige tijd geleden hebben we geschreven over shorts die zo lelijk waren dat ze eigenlijk verboden zouden moeten worden. Het is normaal om te denken dat vreemde kledingstukken een eenmalige gebeurtenis zijn, een wanhopige poging om een nieuwe modetrend te creëren, maar het lijkt erop dat dit niet het geval is.


“Het is onmiskenbaar dat warenhuizen functioneel ondergoed van goede kwaliteit verkopen, en dat is prima voor negentig procent van de mannen. Maar niet voor mij,” zei Brent Krause.


Krause’s bedrijf, Homme Mystere, probeert het taboe te doorbreken dat mannen geen lingerie zouden mogen dragen, omdat dit zogenaamd alleen voor vrouwen bedoeld zou zijn. Het bedrijf verzendt zijn producten nu wereldwijd en heeft een grote aanhang in Oost-Azië, Europa en Noord-Amerika.

Ondergoed voor elke gelegenheid

Alle soorten lingerie die een man maar kan wensen, zijn verkrijgbaar – van beha’s tot slipjes voor mannen – en zelfs als klanten verkiezen anoniem te blijven, blijkt uit enquêtes dat deze onderkleding net zo vaak gedragen wordt als gewoon ondergoed. Op het werk, thuis, en zelfs bij formele gelegenheden.

Natuurlijk heeft iedereen het recht om zich te kleden zoals hij wil, en als een man zich afvraagt hoe lingerie aanvoelt, dan is dat iets wat we moeten respecteren. Maar persoonlijk vind ik dat ze er behoorlijk afschuwelijk uitzien. Wat betreft het draagcomfort kan ik geen uitspraak doen, omdat ik ze zelf nog niet heb geprobeerd.

Het moet iets zijn dat beter bij mijn persoonlijke stijl past voordat ik besluit het eens te proberen.

Overweeg jij om deze zomer een van deze stijlen te dragen?

Scroll naar boven