Daniel (64) leeft van zijn pensioen in een all-inhotel: ''Ik kan zelfs sparen''

Daniel (64) leeft van zijn pensioen in een all-inhotel: ”Ik kan zelfs sparen”

Net als in Nederland is ook het leven bij onze zuiderburen peperduur. De 64-jarige Daniel Feller had daar geen zin meer in. Hij woog zijn opties af en besloot tot een rigoureuze move. Sinds vorig jaar woont hij in een viersterren-resort op het Tunesische Djerba.

Daniel woont in all-inresort

Daniel heeft het slim aangepakt. De man uit het Belgische Aarlen vertoeft in tropische temperaturen en lacht zich rot. Sinds vorig jaar woont hij full-time op het eiland Djerba. Hij zit in een ‘all inclusive’ viersterrenresort en heeft te maken met tropische temperaturen.

Je denkt wellicht dat Daniel de loterij heeft gewonnen, maar niets is minder waar. In een interview met HLN (Het Laatste Nieuws) merkt hij op dat zijn pensioen volstaat. En dat bedraagt 1.573 euro per maand. ”Chapeau voor wie daar vandaag nog mee in België rondkomt, maar ik zag dat als iets onmogelijks.”

En dus besloot Daniel zijn biezen te pakken. Hij ging vorig jaar april op vakantie naar Tunesië en dat beviel hem zo goed, dat hij een rekensommetje begon te maken. De conclusie: daar kon hij beter leven met minder geld. Hij is niet de enige die het zo aanpakt.

people on beach during daytime

Kan zelfs sparen

In het hotel waar hij woont, resideren ook Fransen en een ander Belgisch koppel. Daniel woont er dus full-time en vliegt een keer per drie maanden terug naar België. ”Om bij mijn kinderen te zijn en voor wat administratie. Zijn leven is schitterend nu.

”Ik had dit veel eerder moeten doen. Het klimaat is prachtig, de omgeving is mooi, die mensen zijn vriendelijk. Ik kom niets tekort.” Daniel betaalt iedere maand 1.150 euro voor de all-informule. Hij kan eten en drinken wat hij wil en zijn kamer wordt netjes schoongemaakt. ”Het enige waarvoor ik moet bijbetalen, is wassen en strijken. Dat kost maximaal 30 euro per maand.”

”Ik heb de restaurants en zwembaden voor het uitkiezen! Aan variatie geen gebrek, tenzij je dol bent op varken. Dat serveren ze hier niet.”

Buiten het hotelleven is de rest ook spotgoedkoop. ”Ik moest laatst naar de kinestist om mijn geblokkeerde rug los te maken. Dat kostte me 10 euro. Een taxiritje van tien kilometer? Drie euro! Zelfs met extra uitgaven ben ik hier maximaal 1.300 euro per maand kwijt.

”Ik kan elke maand dus zelfs nog sparen. Had ik dit maar eerder geweten”, zo sluit Daniel af.

 

 

 

Scroll naar boven