Kermis

Beelden uitgelekt van kermisongeval: “Mensen uit attractie gegooid”

Let op, deze beelden gaan je mogelijk niet in de koude kleren zitten! Er is een hele nare video online gekomen van een ongeluk op een kermis in België. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Afspelen op eigen risico dus!

Afgelopen zondag ging het helaas helemaal mis op de kermis in de Belgische plaats Manage. Toen een aantal mensen een ritje maakten in de attractie Rock’n’Roll, een soort rondjesdraaiende bank, schoot ineens een veiligheidsbeugel los. Dat had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het gevolg? Zeven mensen vielen met vrij hoge snelheid uit de kermisattractie. Twee mensen werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Kermisbezoekers in paniek

In de video klinkt een boel gegil wanneer de beugel losschiet en de mensen door de lucht geslingerd worden. De slachtoffers vallen vanaf twee, drie meter hoogte neer voor de kerktoren en lijken even niet te bewegen. Omstanders snellen op de slachtoffers af om hulp aan te bieden. Het wordt al snel chaotisch, maar dat is niet gek als je bedenkt hoe dit af had kunnen lopen.

Buiten levensgevaar

Gisteren werd gelukkig bekend gemaakt dat alle zeven mensen inmiddels buiten levensgevaar zijn. Een hele opluchting voor alle betrokkenen, want het scheelde niet veel of het liep desastreus af. Dat zie je wel als je de video bekijkt.

Video uitgelekt

De uitbater van de attractie werd na het ongeluk in de boeien geslagen en verhoord, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten. Dat doet vermoeden dat er echt sprake was van een ongeval en dat er geen opzet in het spel was. Wat eerder nog niet bekend was, is dat er videobeelden van het ongeluk zijn. Dat werd vandaag pas bekend toen het filmpje opdook op videowebsite Daily Buzz.

Filmer onbekend

De video lijkt te zijn gefilmd met een mobiele telefoon. Waarschijnlijk stond deze persoon gewoon gezellige beelden te maken van een vriend, kennis, collega of familielid in de attractie. Maar dat is speculatie, want het is niet duidelijk wie de filmer is. In elk geval heeft deze persoon de beelden nu dus gelekt.

Bekijk de video:

Scroll naar boven