verdienen met het uitlaten van honden

Dit torenhoge bedrag kan jij verdienen met het uitlaten van honden

Hondenuitlaters helpen baasjes door hun honden uit te laten en te verzorgen wanneer ze dat zelf niet kunnen. Met het uitlaten van honden kun je genieten van zowel de buitenlucht, als het voordeel dat je je eigen werktijden bepaalt. Ook is het perfect om te combineren met bijvoorbeeld een studie of ander werk. Weten wat je kan verdienen met het uitlaten van honden? Lees dan vooral verder.

Verdienen met het uitlaten van honden

Veel hondenuitlaters werken als zelfstandig ondernemer. Het is moeilijk om een vast bedrag hieraan te koppelen, maar normaliter liggen deze bedragen tussen de € 10 tot € 15 per hond per wandeling. Dus stel dat je tien honden tegelijk uitlaat, dan verdien je per keer €100,- tot €150,-. Hoeveel je verdient, hangt dus af van je tarieven, het aantal klanten en hoe vaak je per week op pad gaat.

Maar daar stopt het niet. Er zijn ook extra diensten die je kunt aanbieden om je inkomen drastisch te verhogen. Want een speciale service vraagt om een speciale prijs. Dus hoe gespecialiseerder je bent met honden, hoe meer geld je kan vragen. Sommige baasjes willen nou eenmaal het allerbeste voor hun viervoeter, en daar kan jij als toekomstig ondernemer van profiteren:

  1. Certificaten voor EHBO: Certificaten voor EHBO bij huisdieren: Door een EHBO-certificaat voor huisdieren te behalen, kun je huisdiereigenaren geruststellen dat hun hond in goede handen is. Hierdoor kun je vaak ook meer dan € 15 per hond per wandeling vragen.
  2. Ervaring met hondentraining: Als je naast het uitlaten ook helpt met de training van de hond, kun je een hoger tarief vragen en zelfs uitgroeien tot hondentrainer, met een gemiddeld salaris van zo’n € 22.748 per jaar.
  3. Hondenhotel: Residentiële zorg bieden: Dit betekent dat je bijvoorbeeld de hond thuis opvangt wanneer de eigenaar weg is. Dit levert vaak een stuk meer op, met een gemiddeld dagtarief van € 121 voor huisdierenoppasdiensten.

    verdienen met het uitlaten van honden
    bron: Pexels/Anna Tarazevich

Bereid je voor als hondenuitlater

Als hondenuitlater ben je meestal zelfstandig ondernemer. Voor sommigen is het een fulltime baan, maar veel mensen doen het ook parttime naast bijvoorbeeld hun studie of ander werk. Een groot deel van je werk bestaat uit het werven van klanten, je diensten promoten en het inplannen van de wandelingen.

Een bijbaan als hondenuitlater is dus een leuke manier om wat bij te verdienen, terwijl je geniet van het uitlaten van honden. Je haalt de hond op bij de eigenaar, wandelt samen door de buurt en brengt de hond na afloop weer veilig thuis. Een extra voordeel is dat je geen diploma of andere certificaten nodig hebt om te beginnen.

verdienen met het uitlaten van honden
bron: Pexels/Johann

Dit moet je tot slot nog weten

Om je hondenuitlaatservice te laten groeien, is het belangrijk dat je jezelf goed kunt promoten. Dit kan bijvoorbeeld via sociale media of door flyers en advertenties te verspreiden in je buurt. Je werkt veel met honden, maar het is ook belangrijk dat je goed kunt omgaan met hun baasjes. Een vriendelijke en betrouwbare uitstraling helpt je om terugkerende klanten te krijgen.

Tot slot moet je gemotiveerd blijven, ook als het weer tegenzit. Klanten verwachten dat je de hond uitlaat, ongeacht regen of kou, dus een positieve instelling is heel erg belangrijk. Zie jij het wel zitten om een nieuwe carrière te starten met het uitlaten van honden? Laat het ons vooral weten door middel van een reactie op onze pagina op Facebook!

Scroll naar boven