Vier middelbare scholen ontruimd na vuurwapen dreiging in WhatsApp groep

Een schokkend bericht uit Deventer, waar leerlingen van vier middelbare scholen dinsdagochtend onmiddellijk naar huis zijn gestuurd na een serieuze bedreiging gericht op VMBO De Marke. In dit bericht werd een schietpartij aangekondigd. De Stentor was dit bericht maandag al per e-mail naar de school gestuurd.

Mogelijke schietpartij

In het dreigement werd gewaarschuwd dat er mogelijk een schietpartij zou plaatsvinden op de locaties Marke Noord en Zuid, waar leerlingen van de bovenbouw en onderbouw les krijgen: “Ik zal iedereen zonder enige genade ombrengen”, luidde de dreigende boodschap. De autoriteiten namen de situatie begrijpelijkerwijs uiterst serieus.

Via Facebook werd door de directeur gemeld dat de lokale autoriteiten en de gemeente in de nacht een onderzoek naar de situatie hebben ingesteld: “Leerlingen en collega’s hebben gisteren een bedreigende e-mail ontvangen”, schreef hij. Hoewel er volgens hem geen aanwijzingen zijn dat de dreiging werkelijk zal worden uitgevoerd, werden uit voorzorg de eerste drie lesuren op De Marke, Het Corberic en de Arkelstein geannuleerd. Het is nog onduidelijk hoe de situatie verder zal verlopen.



Scroll naar boven