Je levensverwachting voorspellen met een simpele thuistest? Dat kan volgens deze toonaangevende expert

Vraag je je wel eens af of je eerder zou kunnen gaan dan je leeftijdsgenoten? Er blijkt er een eenvoudige gezondheidstest te zijn die je kan doen om je een goed idee te geven. Hoewel het niet de meest opbeurende activiteit is, kun je de test gewoon thuis uitvoeren, dus er is eigenlijk geen excuus om het niet te proberen.

Voedingsdeskundige geeft advies

Voedingsdeskundige Ed Jones, oprichter van Nutrition World, gelooft sterk dat “de kracht van natuurlijke gezondheid” de sleutel is tot een lang en gelukkig leven. Hij pleit voor een meer holistische aanpak en maakt deel uit van de American Botanical Council, die mensen wil aanmoedigen om zichzelf te verzorgen met kruiden en medicinale planten.

In een aflevering van zijn “Nutrition World Podcast”, die hij samen met zijn dochter Cady Kuhlman presenteert, besprak Jones een truc die hij had geleerd van Dr. Peter Attia, een toonaangevend expert in de geneeskunde van levensverlenging. Jones vertelde in de podcast over een test die “dokters nooit vragen” maar die volgens Dr. Attia een indicator kan zijn van vroegtijdig overlijden.

bron: Facebook/Nutrition World

Knijpkracht

Hij legde uit dat als je geen halter van 3/4 van je gewicht één minuut kunt vasthouden, je eerder zou kunnen sterven dan als je sterker zou zijn. Dit overtreft zelfs cholesterol- en bloedtesten als voorspeller. Knijpkracht is volgens Jones een “indicator van hoe de rest van je lichaam zal verzwakken”. Een sterk lichaam is beter bestand tegen veroudering en ziektes.

Jones raadt aan om te werken aan spierkracht als je hier moeite mee hebt, omdat dit de algemene gezondheid verbetert en de risico’s op levensbedreigende ziektes verlaagt. Tal van studies ondersteunen dit idee: sterkere mensen lopen een lager risico op ernstige ziektes, waaronder hart- en ademhalingsproblemen. Zelfs als je twijfelt aan de nauwkeurigheid van deze test, is er geen kwaad in het proberen. Haal die halters maar tevoorschijn!

Hele video bekijken? Dat kan hier!



Scroll naar boven