Pony van Lotte werd aan stukken gescheurd op eigen weiland: “gebied waar kinderen spelen”

De rust in het Gelderse dorp Wekerom is volledig verstoord nadat een, het zal eens niet, wolf midden op de dag een pony op gruwelijke wijze heeft toegetakeld. De aanval vond plaats op het erf van de familie Van Roekel, waarbij hun pony Zwartje slachtoffer werd van de aanval. Het incident heeft diepe indruk achtergelaten.

Pony van Lotte moest het ontgelden

Gerritha van Roekel, de eigenaresse, is bezorgd over haar kinderen. Ze benadrukt hoe beangstigend het is dat deze roofdieren zelfs overdag door tuinen durven dwalen. Ze zegt hierover: “Onze kinderen hadden op dat moment buiten kunnen spelen. Het idee dat dit zomaar kan gebeuren maakt me erg angstig.”

Het nieuws van de aanval bereikte de familie via berichten in de buurtapp, waar ook een foto van de wolf rondging, genomen door een buurtbewoner die het dier op het erf van de Van Roekels zag. Gerritha werd ’s ochtends geconfronteerd met een stroom van verontrustende berichten. Haar dochter Lotte rende meteen naar buiten om te kijken of hun pony in orde was.

Gruwelijk aanzicht

Maar tot groot verdriet leefde het dier niet meer: “Het lijkt alsof de wolf het enkel op het doden had gemunt; er was nauwelijks sprake van het opeten van de pony,” zegt Lotte, nog altijd vol ongeloof. De angst heeft nu ook de jongste gezinsleden in zijn greep. Kleine Febe durft niet meer in de tuin te spelen.

Ook geeft ze aan dat de aanwezigheid van wolven haar angstig maakt. “Het idee dat zo’n dier zomaar bij school zou kunnen komen, maakt me bang,” zegt ze. Inmiddels heeft ook de burgermeester van Ede gereageerd. René Verhulst is zeer bezorgd en zegt hierover: “Hoewel het ecologisch gezien waardevol is dat de wolf hier terug is, begint de overlast problematisch te worden. Er moeten dringend regels komen om deze populatie te beheersen.”

Alle foto’s afkomstig van: Twitter/@WimdenOudsten



Scroll naar boven