Groot drama wanneer Angel en haar vriendin uit vliegtuig gezet worden

Twee vrouwen claimen dat ze uit een vliegtuig van Air New Zealand zijn verwijderd vanwege hun gewicht. Wat begon als een meningsverschil over een armleuning, liep uit op een incident dat veel aandacht trok. “Dit is enorm ingrijpend geweest.”

Problemen met armleuning

Angel Harding, een van de vrouwen met een zwaarder postuur, gaf een interview aan het televisiekanaal 1News. Ze vertelde dat ze zich ongemakkelijk voelde toen ze plaatsnam in de stoel, omdat haar buik in de verdrukking kwam. Om beter adem te kunnen halen, besloot ze de armleuning omhoog te doen.

Zoals gebruikelijk controleert het cabinepersoneel voor vertrek of alle armleuningen naar beneden staan, en een stewardess vroeg Angel vriendelijk om dit te doen. Volgens Angel werd de toon echter snel dwingender, en werd er zelfs geroepen dat het vliegtuig anders niet kon vertrekken.

Uit vliegtuig gezet

Angel reisde met een vriendin, die voor haar opkwam tijdens het conflict. Volgens de twee vrouwen dreigde de stewardess dat ze van de vlucht verwijderd konden worden als het conflict zou escaleren. Maar dat was niet het enige. Angel beweerde dat de stewardess ook een kwetsende opmerking maakte: “Jullie hadden gewoon vier stoelen moeten boeken.”

De situatie escaleerde verder, en uiteindelijk werd het hele vliegtuig ontruimd. Angel en haar vriendin, die allebei in een rolstoel zitten, werden apart genomen en kregen een strenge toespraak van het personeel.

Compensatie

Volgens Angel werden zij en haar vriendin uit het vliegtuig gezet vanwege hun gewicht, iets wat door het personeel ontkend wordt. Om de situatie enigszins te verzachten, bood Air New Zealand zijn excuses aan: “We betreuren de manier waarop deze klanten zijn behandeld.” De luchtvaartmaatschappij adviseerde ook om bij het boeken te vermelden of iemand extra ruimte nodig heeft, zodat er van tevoren passende regelingen getroffen kunnen worden.

Angel en haar vriendin namen echter geen genoegen met alleen een verontschuldiging. Ze eisen een substantiële compensatie voor wat zij beschrijven als “een vernederende ervaring” en claimen blijvende psychische schade te hebben opgelopen.



Scroll naar boven