Grote paniek wanneer kermisattractie in pretpark uit elkaar valt in bizarre video

Bezoekers van een kermis in Italië werden opgeschrikt door een angstaanjagend moment dat leek op een scène uit de film Final Destination, toen een groot onderdeel van een attractie plotseling losraakte. Op videobeelden is te zien hoe een deel van de Super Frisbee-attractie tijdens een rit met hoge snelheid naar beneden stort. Dit gebeurde eerder deze maand op een kermis in de Zuid-Italiaanse stad Siderno.

Kermisattractie valt uit elkaar

De Super Frisbee is een gigantische slingerende paal met een ronde gondel aan het uiteinde. Terwijl ze in stoelen zitten die naar buiten gericht zijn, worden ze hoog de lucht in gezwaaid. Net als in de huiveringwekkende scènes uit de genoemde film, bleek de bovenkant van de attractie onverwacht los te zitten.

Het onderdeel viel met een oorverdovende klap naar beneden, wat leidde tot grote paniek onder de omstanders. Het incident werd vastgelegd en de beelden verspreidden zich als een lopend vuurtje op TikTok, waar het veel bekijks kreeg. Wonder boven wonder bleef iedereen ongedeerd. Na het voorval werd de attractie onmiddellijk door de autoriteiten gesloten voor een grondig onderzoek.

Onderdeel van kermisattractie breekt af in Italië

Ongelukken op kermissen

Ongelukken met kermisattracties zijn helaas niet zeldzaam, hoewel de meeste attracties wereldwijd aan strenge veiligheidsvoorschriften moeten voldoen. Volgens de International Association of Amusement Parks and Attractions (IAAPA) zijn ernstige incidenten op attracties relatief zeldzaam, maar wanneer ze zich voordoen, krijgen ze veel media-aandacht.

In Europa vond een van de meest tragische ongevallen plaats in 2016, toen in het Verenigd Koninkrijk een achtbaan ontspoorde in het M&D’s Scotland Theme Park, waarbij meerdere mensen ernstig gewond raakten. Desondanks blijft de kans op ongelukken klein vergeleken met het aantal bezoekers dat kermissen en pretparken bezoekt.



Scroll naar boven