Live kookpunt bereikt tussen René van der Gijp en Johan Derksen: “kinderachtige, oude man!”

Een uitzending van Vandaag Inside is op maandag 23 september uitgedraaid op een flinke ruzie tussen René van der Gijp en Johan Derksen. De aanleiding? Een muzieknummer van Douwe Bob in het programma De Oranjezondag. De meningen over Douwe liepen flink uiteen, en daar mocht heel televisie kijkend Nederland van meegenieten.

Onderliggende irritaties

Maar zoals we van de heren mogen verwachten ging het helemaal niet om Douwe Bob. Het onderwerp van gesprek verschoof al snel naar de inhoud van de show. Wilfred Genee stelde de vraag of Johan eigenlijk vindt dat Vandaag Inside een ‘waardeloos programma’ is. Derksen bevestigde dit, waarbij hij benadrukte dat hij sommige onderwerpen in het programma als ‘choquerend’ ervaart.

René kennende reageerde hij met de suggestie dat ze dan maar moeten stoppen. Het is al eerder door de snor gezegd, maarDerksen gaf daarop aan dat hij vaak met tegenzin naar de studio komt. Hij voegde eraan toe dat hij zijn zorgen over de inhoud al meer dan een jaar geleden kenbaar heeft gemaakt, zonder succes.

Einde Vandaag Inside?

Van der Gijp, die zich duidelijk niet kon vinden in de kritiek van zijn collega, benadrukte dat Derksen de afgelopen week nog een uitgebreid gesprek over politiek had met Merel Ek. Volgens hem begrijpt Derksen niet wat hij nu eigenlijk nog meer wil. Hij noemde zijn collega kinderachtig en verwijt hem dat hij alleen maar zelf aan het woord wil zijn.

Aan het einde van de uitzending probeerde Genee de spanning enigszins te verlichten door luchtig te vragen of hij alvast zijn kleedkamer moet opruimen, omdat het erop lijkt dat er mogelijk drastische veranderingen aankomen. Met een knipoog naar de situatie grapte hij dat zelfs de leiding van het programma in allerijl naar de studio was gekomen, alsof er iets belangrijks op het punt stond te gebeuren.



Scroll naar boven