Noodoperatie uitgevoerd op maïsveld nadat jongen (19) in versnipperaar terecht komt

Een zogenaamd oogstfeest in het noorden van Duitsland is uitgelopen op een vreselijk drama toen een negentienjarige jongen in een versnipperaar vast kwam te zitten. Het incident vond plaats in Hülseberg, een klein dorpje met ongeveer 600 inwoners, gelegen ten noorden van Bremen. Tijdens het feest, dat in het weekend werd gehouden, hadden de dorpelingen na een feestelijke parade verzameld in een weiland.

Vreselijk ongeluk in maïsveld

De exacte omstandigheden van het voorval zijn nog niet duidelijk. Wat we tot nu toe wel weten is dat de bestuurder van de hakselaar de 19-jarige jongen, die zich tussen de maïsstengels bevond, niet had opgemerkt. Hierdoor werd de tiener tot aan zijn middel door de machine meegetrokken, waarna hij vast kwam te zitten.

Omstanders hoorden zijn angstaanjagende geschreeuw en waarschuwden direct de hulpdiensten. Deze arriveerden snel, maar het duurde uiteindelijk een uur voordat ze de jongen konden bevrijden met behulp van zwaar materieel. Na zijn bevrijding werd ter plekke een noodoperatie uitgevoerd door gespecialiseerde chirurgen die met een helikopter waren ingevlogen.

Met spoed naar het ziekenhuis

Daarna werd het slachtoffer met spoed naar een ziekenhuis in Hamburg vervoerd. Op dit moment is het onduidelijk wat zijn huidige medische toestand is, maar volgens berichten zou hij niet meer in direct levensgevaar verkeren. De jongen zat met beide benen tot aan zijn middel vast in de maïshakselaar en had ernstige verwondingen opgelopen.

De onverdraaglijke pijn die werd veroorzaakt maakte de operatie zeer complex. Voor alle vrienden en familie die getuige waren van het dramatische incident is psychologische hulp aangeboden. Ook de bestuurder van de landbouwmachine, die diep geschokt was, kreeg begeleiding.

Scroll naar boven